Uzay Heparı

Ölüm Nedeni: motosiklet kazasi
Öleli tam: 29 yıl, 9 ay, 17 gün olmuş.
Öldügünde: 24 yaşındaydı.

Rony Uzay Heparı (d. 24 Temmuz 1969, Ortaköy; ö. 31 Mayıs 1994, Yeşilköy), Türk müzisyen, besteci, aranjör ve oyuncudur.

UZAY HEPARI KİMDİR?
Uzay HeparıÇok genç yaşta vefat eden Uzay Heparı, bir çok albümde bir çok şarkıcı ile çalışmış bir müzisyendir. Özellikle Sezen Aksu ile yaşadığı aşk ve sonrasında Yıldız Tilbe ile gelişen aldatma konusu çok sonraları ortaya çıkmıştır.

UZAY HEPARI’NIN AİLESİ VE EĞİTİMİ
Uzay Heparı’nın annesi Eti Heparı, babası ise Yayla Heparı’dır. Annesi 18 yaşındayken babası ile tanışmış. Annesi tam bir İstanbul hanımefendisi ve çok sek bir güzelliği olduğu söylenir. Babası Yayla Heparı ise müzisyenlik yapmıştır. Ayrıca Heparı’nın büyük babası felsefeci bir coğrafya öğretmeniydi.

Uzay Heparı lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi‘nde bitirmiştir. Daha sonra üniversite sınavlarına girmiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanmıştır. Ayrıca bu okulda piyano bölümünü bitirip mezun olmuştur.

UZAY HEPARI’NIN KARİYERİ
Uzay Heparı’nın Müzik Kariyeri
İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano bölümünü bitirdikten sonra çeşitli gruplarla çalıştı. Ancak bu gruplarla çalışırken bir yandan da klasik piyano eğitimi alıyordu. Ancak ikisinin bir arada gitmesinin imkanı olmayınca çalıştığı gruplardan da atıldı. Ardından hırs yapıp Garo Mafyan ile çalıştı.

1989 yılında Zuhal Olcay ile “Küçük Bir Öykü Bu” adlı albümünde piyano çalarak profesyonel müzik hayatına başladı. Ayrıca 1990 yılında yapılan Eurovision Türkiye elemelerine katılan bir orkestrada klavye çaldı. Yine aynı yıl Zuhal Olcay’ın “İki Çift Laf” adlı albümünde klavyedeydi.

1991 yılında Akrep Nalan’ın “Dağ Çiçeği” adlı albümünde piyanoya geçti. Ayrıca Erol Evgin’in “Erol Evgin ile Yeniden” albümünde bulunan iki Sezen Aksu şarkısının aranjmanını yaptı. Daha sonraları Aşkın Nur Yeni, Sertap Erener, Levent Yüksel gibi sanatçıların şarkılarını besteledi. 1993 ile 1994 yılları arasında Sezen Aksu’nın “Deli Kızın Türküsü”, Nükhet Duru’nun albümünde düzenlemelerde bulundu. Yine Demet Sağıroğlu’nun “Kınalı Bebek” şarkısını düzenledi.

Uzay Heparı’nın Oyunculuk Kariyeri
Uzay Heparı, 1992 yılında Sertab Erener’in ve 1993 yılında Orhan Atasoy’un kliplerine kısa bir sürede olsa oynamıştır. 1993 yılında Atıf Yılmaz’ın yönetmeliğini yaptığı “Gece Melek ve Bizim Çocuklar” filminde başrol oynamıştır.

EVLİLİK HAYATI
Uzay Kanat Heparı
Çiftin Oğlu Kanat Heparı

Uzay Heparı, 1993 yılında modacı Zeynep Tunuslu ile evlenmiştir. Ayrıca Heparı öldüğünde eşi Zeynep Tunuslu hamileydi. 5 Ocak 1995 tarihinde Uzay Kanat Heparı dünyaya geldi. Ayrıca bilinen diğer bilgi ise Zeynep Tunuslu hamile olduğunu öğrendiği gün Heparı’ya bu sevinçli haberi paylaşır. Bu haberden tam bir gün sonra Heparı ölür.

UZAY HEPARI KAZASI NASIL ÖLDÜ?
Uzay Heparı o dönemde motosiklet sevdası ile kendine bir motor satın almıştı. Ayrıca o dönemler işe ve evine bu motor ile gitmekteydi. Bunların dışında Demet Sağıroğlu’nun ilk albümü için beraber çalışmaya başlamışlardı.

20 Mayıs 1994 tarihinde Demet Akbağ çalıştığı Küfe Bar’a giderken aracı Etiler Koç Köprüsü üzerinde arıza yapar. Heparı ise motoruyla Demet Akbağ’ın arıza yapan arabasına çarparak sürüklenir. Bu sürüklenme esnasında Uzay Heparı’nın boynu kırılır. Ağır yaralanan Uzay hemen İstanbul International Hospital’a götürüldü.

Uzay Heparı hastaneye kaldırıldıktan sonra 11 gün boyunca bitkisel hayatta yaşadı. Ancak yaşam fonksiyonlarını kaybeden Heparı, 31 Mayıs 1994 tarihinde saat 10:50’de hayata gözlerini yumdu. 1 Haziran 1994 tarihinde Teşvikiye Camii’nden kaldırılan naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Ayrıca Uzay Heparı 24 yaşındayken ölmüştür. Ayrıca bu kazanın nasıl olduğunu ve Heparı ile ilgili diğer bilgileri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

UZAY HEPARI SEZEN AKSU’DAN NEDEN AYRILDI?
İddialara göre Sezen Aksu ve Uzay Heparı’nın ayrılma nedeni Yıldız Tilbe’dir. Olay ise şöyle olmuştur. Sezen Aksu, 1991 yılında İzmir’e gider ve bir pavyonda sahne alan Yıldız Tilbe’yi görür. Sesini çok beğendiği Yıldız Tilbe’yi apar topar İstanbul’a getirir ve evinde misafir eder.

Hatta Yıldız Tilbe’yi bir kaç ay içerisinde kendi vokalisti yapar. Yıldız Tilbe çok kısa bir sürede yıldızı parlar ve şöhret olaya başlar. Bu arada Sezen Aksu ile Uzay Heparı arasında büyük bir aşk vardır. Yine iddialara göre Sezen Aksu bir gün Uzay Heparı ile Yıldız Tilbe’nin kendi evinde sevişmesi üzerine evi basar. Ancak Yıldız Tilbe’nin iddialarına göre de Yıldız Tilbe gidip bunu Sezen Aksu’ya ben söyledim demiştir. Bu olayı duyan Sezen Aksu çılgına döner ve Tilbe’yi evinden kovar. Ayrıca vokalistliğine de son verir. Bunların dışında Yıldız Tilbe’nin seneler sonra söylediği “İki Kadın Bir Adam” adlı şarkısı Uzay Heparı’yı anlattığı söylemektedir.

Ölümü
20 Mayıs 1994 tarihinde, Çengelköy’deki stüdyoda Demet Sağıroğlu’nun ilk albümü Kınalı Bebek üzerinde çalışmaktayken, Ortaköy’de evine gitmek için kısa süre önce aldığı motosikleti ile Ulus yönünden son sürat giderken, Etiler Koç Köprüsü üzerinde Küfe Bar’daki programına gitmekte olan oyuncu Demet Akbağ’ın arızalanan arabasına çarptı ve boynu kırılarak ağır yaralandı.[3] Yeşilköy’deki Acıbadem (öncesinde İhlas) International Hospital’de 11 gün süren bitkisel hayatın ardından, 31 Mayıs 1994 tarihinde saat 10:50’de vefat etti.[1] Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığındadır.

UZAY HEPARI KİMLERLE ALBÜM ÇALIŞMASI YAPTI?
1989 – Zuhal Olcay – Küçük Bir Öykü Bu
1990 – Zuhal Olcay – İki Çift Laf
1991/1 – Akrep Nalan – Dağ Çiçeği
1991/2 – Erol Evgin – Erol Evgin İle Yeniden
1991/3 – Aşkın Nur Yengi – Hesap Ver
1991/4 – Mehmet Teoman – Ter İçinde
1992 – Sertab Erener – Sakin Ol!
1993/1 – Sezen Aksu – Deli Kızın Türküsü
1993/2 – Levent Yüksel – Med Cezir
1993/3 – Aşkın Nur Yengi – Sıramı Bekliyorum
1994/1 – Nükhet Duru – Nükhet Duru
1994/2 – Sertab Erener – La’l
1994/2 – Demet Sağıroğlu – Kınalı Bebek

Uzay Heparı için yapılan aramalar

Uzay Heparı, Uzay Heparı biyografi, Uzay Heparı hayatı, Uzay Heparı özgeçmişi, Uzay Heparı hakkında, Uzay Heparı doğum yeri, Uzay Heparı fotoğraf, Uzay Heparı video, Uzay Heparı resim, Uzay Heparı kimdir?, Uzay Heparı kaç yaşında?, Uzay Heparı kaç yaşında öldü? Uzay Heparı nereli, Uzay Heparı memleketi Uzay Heparı ne zaman ve neden öldü? Uzay Heparı Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Uzay Heparı
Google'de ara: Uzay Heparı