Behçet Nacaroğlu

Ölüm Nedeni: Ciğer hastaligi
Öleli tam: 9 yıl, 5 ay, 16 gün olmuş.
Öldügünde: 80 yaşındaydı.

Behçet Nacar doğum adı ile Behçet Nacaroğlu(7 Nisan 1934, İstanbul – 3 Ekim 2014, İstanbul), Türk oyuncudur.

İstanbul Erkek Sanat Enstitüsü mezunudur. Asıl mesleği dökümcülüktür, ancak taksi şoförlüğü de yapmıştır. Taksicilik yaparken 1960’lı yılların ortalarında sinemaya figüran olarak başlamıştır. Yaklaşık 142 filmde rol almıştır. Ayrıca Türk sinemasının ilk araba patlatma sahnesini, yapımcılığını da kendisinin üstlendiği bir filmde kendisi uygulamıştır. İlyas Salman, Müslüm Gürses, Fatma Girik gibi birçok ünlüyle filmleri vardır.

1970’li yılların ikinci yarısında Türk tipi erotik filmlerle ün kazanan sanatçı, bazı filmlerde yapımcılığının yanı sıra, 1987 yılında bir senaryo yazmış olup, en son 1997 yılında bir filmde rol almıştır. “Parçala Behçet” olarak akıllarda kalmıştır.

Uzun yıllar ciğerlerinden Çapa Hastanesinde tedavi gören ve son olarak da Balıklı Rum Hastanesi Geriyatri servisine yatırılan Behçet Nacar, 80 yaşında vefat etti. Oyuncunun cenazesi Topkapı Kozlu Mezarlığı’na defnedildi

Ciğerlerinden hasta olan ve Balıklı Rum Hastanesi Geriyatri servisine yatırılan Behçet Nacaroğlu, 80 yaşında vefat etti. Sinemanın hemen her dalında faaliyet gösteren Behçet Nacar’ın ayrıca Beyoğlu’nda bir kostüm kiralama dükkanı bulunuyordu.

Sinemamızın Yeşilçam döneminde figüranlık yaparken gördüğü ilgi üzerine başrol teklifi alan ve ilk defa başrolde oynadığı Parçala Behçet adlı filmiyle bir zamanlar fenomen olan Behçet Nacaroğlu’nun oynadığı diğer filmler arasında Canım Sana Feda, Şaka ile Karışık, Malkoçoğlu, Azrail Peşimizde, Helal Sana Behçet, Ustura Behçet, Behçet Derler Adıma gibi filmler var.

Cenazesi 03 Ağustos 2014 Cuma günü (bugün), Bakırköy Amine Hatun Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

Behçet Nacaroğlu için yapılan aramalar

Behçet Nacaroğlu, Behçet Nacaroğlu biyografi, Behçet Nacaroğlu hayatı, Behçet Nacaroğlu özgeçmişi, Behçet Nacaroğlu hakkında, Behçet Nacaroğlu doğum yeri, Behçet Nacaroğlu fotoğraf, Behçet Nacaroğlu video, Behçet Nacaroğlu resim, Behçet Nacaroğlu kimdir?, Behçet Nacaroğlu kaç yaşında?, Behçet Nacaroğlu kaç yaşında öldü? Behçet Nacaroğlu nereli, Behçet Nacaroğlu memleketi Behçet Nacaroğlu ne zaman ve neden öldü? Behçet Nacaroğlu Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Behçet Nacaroğlu
Google'de ara: Behçet Nacaroğlu