Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

21-Oct-2018
Toplam: 1851 biyografi

Agah Hün

Kategori A, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1918
Ölüm Tarihi 27.07.1990
Öleli tam 24 gün 2 ay 28 yil Olmus :(
Görüntülenme: 962
Paylaş

Biyografisi


Agah Hün (d. 1918 – İstanbul, ö. 24 Temmuz 1990 – İstanbul) Tiyatro ve Sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

1942 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan sanatçı, bir süre Devlet Tiyatroları’nda çalışmış, daha sonra Şehir Tiyatrosu’na geçmiştir. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol alan Hün, aynı zamanda seslendirme sanatçısı olup yönetmenlik ve senaristlik te yapmıştır. 1983 yılında emekli olmuş, 1990’da yaşamını yitirmiştir.

Rol aldığı tiyatro oyunları [değiştir]
Ağrı Dağı Efsanesi
Çayhane
Kral Oidipus
Filmografisi (oyuncu) [değiştir]
Düğün – 1990
İnsanlar Yaşadıkça – 1989
Gönüller Sultanı Mevlana – 1989
Sahibini Arayan Madalya – 1989
Stres – 1988
Yuvasızlar – 1987
Sen Ağlama – 1987
Hafız Yusuf – 1987
Gönülden Gönüle – 1987
Zeynepler Ölmesin – 1987
Ölümünün Ellinci Yılında Mehmet Akif Ersoy – 1986
Uzak Kentin İnsanları (Köprü) – 1986
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu – 1985
Küçük Ağa – 1983
Çirkef – 1975
Şeytan – 1974
Hazreti Yusuf’un Hayatı – 1965
Akasyalar Açarken – 1962
Hazreti Ömer’ın Adaleti – 1961
Şahane Kadın – 1961
Bir Yavrunun Gözyaşları – 1960
Yak Bir Sigara – 1960
Kanlı Değirmen – 1959
O Günden Sonra – 1958
Kadın Severse – 1955
Sevdiğim Sendin – 1955
Halıcı Kız – 1953
Yavuz Sultan Selim Ağlıyor – 1952
Filmografisi (yönetmen) [değiştir]
Öldür Beni – 1963
Yak Bir Sigara – 1960
Ben Kahpe Değilim – 1959
Kanlı Değirmen – 1959
Meçhul Kahramanlar – 1958
Sevdiğim Sendin – 1955
Filmografisi (senarist)) [değiştir]
Öldür Beni – 1963
Sonbahar Yaprakları – 1961
Yak Bir Sigara – 1960
Ben Kahpe Değilim – 1959
Üç Kurşun – 1959
Sevdiğim Sendin – 1955
Seslendirme [değiştir]
The Message – Çağrı filminde Anthony Quinn
http://tr.wikipedia.org/wiki/Agah_H%C3%BCn

Yorum

Yorum

Kategori:A, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tar?k ?im?ek= 121525, Boran Kaya= 112531, Mimar Sinan= 111702, Taner ?ener= 111233, Tar?k Grcan= 18015, Latife Saruhan= 16923, Sevim ?engl= 16785, nal Grel= 16491, Ferdi Tayfur= 16202, Ali ?en= 15908, Ayd?n Babao?lu= 15747, Derya Arba?= 15739, Cumhuriyetin alt?n kad?nlar?= 15596, Mehmet ?brahim Kurt= 15056, Kaz?m Kartal= 14933,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>