Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

19-Sep-2017
Toplam: 1848 biyografi

Alev Sezer

Kategori A, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 23.04.1945
Ölüm Tarihi 03.09.1997
Öleli tam 16 gün 0 ay 20 yil Olmus :(
Görüntülenme: 2.076
Paylaş

Biyografisi


Alev Sezer, (d.23 Nisan 1945, İstanbul – ö. 3 Eylül 1997 , İstanbul) tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Ankara Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Yüksek Bölümü’nden mezun olan sanatçı, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 1981 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kadrosuna geçen Sezer, birçok oyunda rol almasının yanında, kurumun oyunlarında yönetmenlik de yaptı. Tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Alev Sezer, bir dönem TRT’de haber spikerliği de yapmıştı. Kronik ishal ve kusma şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bruce Willis’i seslendirmesiyle ün kazanmıştır.Aynı zamanda Türkiyenin en iyi sesi olarak anılan sanatçı 3 Eylül 1997 tarihinde vefat etmiştir.

Ödülleri [değiştir]

Yılın ümit veren sanatçısı ödülü, 1986, “Candida”,
Tiyatro oyunları [değiştir]

Candida
Romeo ve Juliet
Meçhul Asker ve Karısı
Damdaki Kemancı
Bütün Oğullarım
Mikado’nun Çöpleri
İnsan Maier
Gardiyan
Salıncakta İki Kişi
Komedi Sanatı
Maymun Davası
Babaannem Yüz Yaşında
Filmografisi [değiştir]

Yasemin – 1997
Bir Umut – 1997
Gölgeler Uzarken – 1996
Kurtuluş – 1996
Şehnaz Tango – 1996
Şişeler – 1993
Son Söz Sevginin – 1993
Bir Yalnız Melek – 1990
Cahide – 1989
Ağlıyorum – 1988
Aşkın Gözü Kördür – 1987
Bir Muharririn Ölümü – 1987
Afife Jale – 1987
Kırık Hayatlar – 1985
Tohum ve Toprak – 1982
El Bebek Gül Bebek – 1978
Kalp Kalbe Karşıdır – 1978 http://unutmayacagiz.com/
Kimin Eli Kimin Cebinde – 1977
Aşk Dönemeci – 1977
Tavşan Kızlar – 1976
Unutamam Seni – 1976
Üç Yaman Bakire – 1975
Gerdek Gecesi – 1975
Kaynanalar – 1974
Damdaki Kemancı – 1972
Tuzsuz Deli Bekir – 1972
Tatlı Dillim – 1972
Seslendirme [değiştir]

Yıllarca Bruce Willis’i ve Mel Gibson’ı seslendirdi. Bruce Willis’in o alaycı tavrını sesine çok iyi yansıttı. Alev Sezer yaşadığı sürece Bruce Willis’i ve Mel Gibson’ı başka hiç kimse seslendirmedi ama Alev Sezer’in vefatından sonra her iki oyuncunun sesi de sıklıkla değiştirildi. http://unutmayacagiz.com/
En bilinen seslendirmeleri : 1980’lerde TRT Seslendirmeler,
Dallas Patrick Duffy / Bobby Ewing
Moonlighting (Mavi Ay) Bruce Willis / David Addison Jr.
1990’larda yabancı sinemalarda, http://unutmayacagiz.com/
Die Hard / Zor ölüm 1 – 2 ve 3 serisinde yine Bruce willis’i seslendirmişti.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Alev_Sezer

Yorum

Yorum

Kategori:A, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119454, Boran Kaya= 111561, Mimar Sinan= 19993, Taner Şener= 19096, Tarık Gürcan= 17138, Latife Saruhan= 16295, Ünal Gürel= 15843, Sevim Şengül= 15702, Ali Şen= 15319, Aydın Babaoğlu= 15316, Derya Arbaş= 15251, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14843, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14625, Kazım Kartal= 14449, Mehmet İbrahim Kurt= 14398,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>