Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

26-Sep-2018
Toplam: 1851 biyografi

Ali Cağaloğlu

Kategori A, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 05.08.1930
Ölüm Tarihi 23.06.2011
Öleli tam 3 gün 3 ay 7 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.339
Paylaş

Biyografisi


Ali Cağaloğlu (5 Ağustos 1930 – İstinye – 23 Haziran 2011 – Kanlıca, Beykoz) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
İstanbul’un Cağaloğlu semtine adını veren Cağaloğlu Rüstem Paşa’nın torunu olan sanatçı, Adapazarı Halkevi tiyatro kolunun, Adapazarı’nda yerel tiyatronun ilk kurucularındandır. Tiyatro, sinema ve televizyonda çeşitli rollerde yer almıştır.
81 yaşındaki tiyatrocu, karaciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Kendisinden haber alınamayınca çilingir yardımıyla Cağaloğlu’nun Kanlıca’daki evine girildi. Ünlü sanatçı yatağında ölü bulundu.
Cağaloğlu, Sevgili Dayım, Batsın Bu Dünya, Gurbetçiler, İki Aile gibi yapımlarda rol almıştı. Mezarı Kanlıca, Beykoz’da Mihrimah Sultan Mezarlığı’ndadır.
Filmografisi [değiştir]

Umut – 2007
İki Aile – 2006
Tatil Aşkları – 2004
Biz Boşanıyoruz – 2004
Ömerçip – 2003
Alacakaranlık – 2003
Yeter Anne – 2002
Benimle Evlenir misin – 2001
Çilekli Pasta – 2000
Hiç Bana Sordun mu? – 2000
Dadı – 2000
Gurbetçiler – 1996
Mahallenin Muhtarları – 1992
Kanca – 1986
Davacı – 1986
Güneşli Bataklık – 1977
Sevgili Dayım – 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet – 1976
Batsın Bu Dünya – 1975
Yarınlar Bizim – 1975
Baba Bizi Eversene – 1975
Kuvvet Macunu – 1975
Güler misin Ağlar mısın – 1975
Eşkıya – 1996

Yorum

Yorum

Kategori:A, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tar?k ?im?ek= 121369, Boran Kaya= 112470, Mimar Sinan= 111599, Taner ?ener= 111074, Tar?k Grcan= 17946, Latife Saruhan= 16890, Sevim ?engl= 16697, nal Grel= 16436, Ferdi Tayfur= 16174, Ali ?en= 15865, Ayd?n Babao?lu= 15706, Derya Arba?= 15702, Cumhuriyetin alt?n kad?nlar?= 15541, Mehmet ?brahim Kurt= 15016, Tarihdeki K?rkp?nar ba?pehlivanlar?= 14890,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>