Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

11-Dec-2018
Toplam: 1851 biyografi

Ayşen Tekin

Kategori A, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 02 .03.1953
Ölüm Tarihi 28.07.2006
Öleli tam 13 gün 4 ay 12 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.188
Paylaş

Biyografisi


Ayşen Tekin, (d. 2 Mart 1953, Amasya – ö. 28 Temmuz 2006, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nden mezun olan Ayşen Tekin, 1970 yılında tiyatro dünyasına adım attı. İlk deneyimlerini Tevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda edinen sanatçı, Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Aynı zamanda bir seslendirme sanatçısı da olan Tekin, kamera karşısıa geçerek, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. Çocuklar Duymasın dizisindeki rolüyle tanınan sanatçı, geçirdiği guatr ameliyatı sonrasında yüksek ateş ve nefes darlığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Filmografisi [değiştir]

Gönül – 2006 http://unutmayacagiz.com/
Çocuklar Ne Olacak – 2004
Avrupa Yakası – 2004
Çocuklar Duymasın – 2002
Deliyürek – 1999
Küçük İbo – 1998
Yangın Ayşe – 1997
İlişkiler – 1997
Mum Kokulu Kadınlar – 1996
Ver Elini Kayınço – 1995
Süper Baba – 1993
Mahallenin Muhtarları – 1992
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ay%C5%9Fen_Tekin

OYUNCU AYŞEN TEKİN YANLIŞ TEŞHİS NEDENİYLE Mİ ÖLDÜ?
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=230999

Yorum

Yorum

Kategori:A, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tar?k ?im?ek= 121818, Boran Kaya= 112659, Mimar Sinan= 111942, Taner ?ener= 111842, Tar?k Grcan= 18122, Latife Saruhan= 17005, Sevim ?engl= 16944, Ferdi Tayfur= 16779, nal Grel= 16586, Ali ?en= 15995, Ayd?n Babao?lu= 15809, Derya Arba?= 15806, Cumhuriyetin alt?n kad?nlar?= 15704, Mehmet ?brahim Kurt= 15136, Kaz?m Kartal= 15021,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>