Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

19-Sep-2017
Toplam: 1848 biyografi

Birsen Kaplangı

Kategori B, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 15.09.1938
Ölüm Tarihi 30.09.2002
Öleli tam 19 gün 11 ay 14 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.759
Paylaş

Biyografisi


Doğum tarihi: 15/09/1938
Doğum yeri: İstanbul
Eğitimi: İstanbul Belediye Konservatuvarı Bale Bölümü
Ölüm Tarihi: 30/09/2002
Ölüm Yeri: Bodrum

Birsen Kaplangı (d. 15 Eylül 1938 – İstanbul, ö. 30 Eylül 2002 – Bodrum) Tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Atatürk Kız Lisesi’nin ardından İstanbul Belediye Konservatuvarı Bale Bölümü’nden mezun olan sanatçı, 1950 yılında Şehir Tiyatroları’nda sanat hayatına başladı. Kurumun “Sanatçı Yetiştirme Birimi”nde eğitmen olarak da görev yapan sanatçı, yine Şehir Tiyatroları’nda çalışan Saltuk Kaplangı ile evlenerek iki çocuk sahibi oldu. 100 kadar oyunda yer aldı. Sinema ve dizi filmlerde rol oynadı. TRT “Radyo Tiyatrosu”‘nda çalıştı, seslendirme görevleri üstlendi. “Ayşecik”, Ömercik gibi 1960’ların popüler çocuk oyuncularını seslendirdi. Ferih Egemen, Muhsin Ertuğrul, Vasfi Rıza Zobu, Max Meinecke ve Haldun Dormen gibi tiyatronun önemli isimleriyle çalışarak Şehir Tiyatroları’ndan emekli oldu. 17 yıl boyunca aralıksız sahnelenen Lüküs Hayat operetinin sevimli hizmetçisi olarak ünlenen Kaplangı, beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitirdi.    http://unutmayacagiz.com/

Ödülleri [değiştir]
Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülü, ‘Kibarlık Budalası’
Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülü, ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’
Rol aldığı bazı oyunlar [değiştir]
Sen Sen Misin
Lüküs Hayat
Kuşlar
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
Bir Yaz Gecesi Rüyası
Sezuan’ın İyi İnsanı
Hamlet
Kireçli Bahçe
Bu Ne Tesadüf
Tehlikeli Güvercin,
Bernarda Alba’nın Evi
Kibarlık Budalası
Göç
Aynaroz Kadısı
Oskar
Kanlı Düğün http://unutmayacagiz.com/
Filmografisi [değiştir]
Sokak Kızı – 1966
Acemi Çapkın – 1964
Avare Şoför – 1963
Damat Beyefendi – 1962
Bülbül Yuvası – 1961
Yabancı Adam – 1961
Bir Serseri – 1960
Karanlık Günler – 1958
Kara Günlerim – 1957
Kızımla Beraber Ağladık – 1955

http://tr.wikipedia.org/wiki/Birsen_Kaplangı

http://www.sinematurk.com/kisi/5339/Birsen-Kaplangi

Yorum

Yorum

Kategori:B, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119454, Boran Kaya= 111561, Mimar Sinan= 19993, Taner Şener= 19096, Tarık Gürcan= 17138, Latife Saruhan= 16295, Ünal Gürel= 15843, Sevim Şengül= 15702, Ali Şen= 15319, Aydın Babaoğlu= 15316, Derya Arbaş= 15251, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14843, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14625, Kazım Kartal= 14449, Mehmet İbrahim Kurt= 14398,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>