Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

23-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Engin İnal

Kategori E, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1942
Ölüm Tarihi 20.06.2004
Öleli tam 3 gün 5 ay 13 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.109
Paylaş

Biyografisi


Engin İnal (d. 1942 – İstanbul, ö. 20 Haziran 2004 – İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı, çevirmen, yazar.

Engin İnal
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Edebiyatı ve Mukayeseli Roman Dilleri Filolojisi bölümü mezunu olan sanatçı, bir süre eğitim alanında çalıştı. Galatasaray Lisesi Fransızca Öğretmenliği, Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi, Marmara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 50 kadar kitap ve ansiklopedinin çevirisini de yapan Engin İnal; bir senaryo ve bir film de yazdı. 1965 yılından itibaren sinema filmleri ve dizilerde rol aldı. Sosyal yaşamında da oldukça etkin olan İnal, etkin bir şekilde spor yapıyordu. Kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.
Ödülleri [değiştir]
22. Antalya Film Şenliği, 1985, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Bir Kadın Bir Hayat
Filmografisi [değiştir]
Umutların Ötesi – 2003
Serseri – 2003
Belalım Benim – 2002
Kumsaldaki İzler – 2002
Karaoğlan – 2002
Cinlerle Periler – 2001
Şeytan Çıkmazı – 2001
Sultan – 2001
Hesabım Bitmedi Seninle – 2000
Bir Aşk Hikayesi – 2000
Sensiz Olmaz – 2000
Gece Şahinleri – 1999
Cumhuriyet- 1998
Sıcak Saatler – 1998
Unutabilsem – 1998
Yalan – 1997
Kaside-i Bürde Şairi – 1997
Aşk Acısı – 1996
Bu Sevda Bitmez – 1996
Çıkmaz Yol 1996
Kurtuluş – 1996
Yalnızlık Duygusu – 1995
Ölümsüz Karanfiller – 1995
Soğuk Geceler – 1994
Gurur – 1994
Aşk Ölümden Soğuktur – 1994
Sevgili Oğlum – 1994
Büyük Bedel – 1994
Ölüm Oyunu – 1994
Hayri Beyin Son Aşkı – 1993
İstanbul’un Orta Yeri Sinema – 1993
Kelebekler Sonsuza Uçar – 1993
Kederli Yıllar – 1993
Üç Kişilik Dünya – 1993
Hasat – 1993
Kanlı Para – 1993
Oyun İçinde Oyun – 1993
Sürgün – 1992
Aşkın Sonsuz Dansı – 1992
Aysarının Zilleri – 1992
Mümin ile Kafir – 1992
Bir Zamanlar Sarhoştu – 1992
Çizme – 1991
Aşk Üçgeni – 1990
Üç Arkadaş – 1990
Kanımdaki Şeytan – 1990
Fazilet – 1989
Güneş Yine Doğacak – 1989
İstanbul – 1989
Geçmiş Bahar Mimozaları – 1989
Atlı Karınca – 1989
İnsanlar Yaşadıkça – 1989
Öyle Bir Kadın ki – 1989
Sessiz Fırtına – 1989
Suçumuz Kadın Olmak – 1989
Bir Kadın Bir Yaşam – 1989
Acıların Günlüğü – 1988
Yengeç Burcu – 1988
Sesini Arayan Kadın – 1988
Bir Yaz Yağmuru – 1988
Kıbrıs’ta Vuruşanlar – 1988
72. Koğuş – 1987
Bir Avuç Gökyüzü – 1987
Biri Ve Diğerleri – 1987
Hayallerim, Aşkım Ve Sen – 1987
Papatya – 1987
Bütün Kuşlar Vefasız – 1987
Günah Gecesi – 1987
Sevgiye Hasret – 1987
Ziyaret – 1987
Skandal – 1987
Suçumuz İnsan Olmak – 1986
Oteldeki Cinayet – 1986
Mavi Melek – 1986
Bir Kadın Bir Hayat – 1985
Kuyucaklı Yusuf – 1985
Kadın İntikamı – 1968
Kadın Düşmanı – 1967
Baybora’nın Oğlu – 1966
Meyhanenin Gülü – 1966
Fırtına Beşler – 1966
Kıran Kırana – 1966
Yosma – 1966
Dişi Kartal – 1966
Sevgili Öğretmenim – 1965
Yasak Sokaklar – 1965

Yorum

Yorum

Kategori:E, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119821, Boran Kaya= 111689, Mimar Sinan= 110273, Taner Şener= 19342, Tarık Gürcan= 17297, Latife Saruhan= 16387, Ünal Gürel= 15968, Sevim Şengül= 15871, Ali Şen= 15403, Aydın Babaoğlu= 15377, Derya Arbaş= 15352, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14965, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14534, Mehmet İbrahim Kurt= 14524,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>