Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

23-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Erdoğan Tuncel

Kategori E, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 16.09.1935
Ölüm Tarihi 17.09.2012
Öleli tam 6 gün 2 ay 5 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.000
Paylaş

Biyografisi


Erdoğan Tuncel (d. 16 Eylül 1935, İstanbul – ö. 17 Eylül 2012, Kartal, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu.
Sanat yaşamına 1960 yılında üniversite öğrencisiyken Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında kurulan “Birlik Tiyatrosu”‘nda oyunculukla başladı. İki yıl sonra Cahide Sonku ve Cahit Irgat’ın kurduğu “Cahitler Tiyatrosu”‘nda görev aldı[1].
Lale Oraloğlu ile birlikte de çalışan Tuncel, “Üç Maymun Kabare” ve Dostlar Tiyatrosu’nda da oyuncu ve yönetici olarak çalıştı. Sanatçı, 1989’da Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda rol aldı. Erdoğan Tuncel, çeşitli sinema filmlerinde kamera karşısına geçti. 1991 yılından itibaren, Umur Bugay’ın yazıp yönettiği Bizimkiler dizisinde “Tahtakafa Raşit” rolüyle tanınarak meşhur oldu. Son dönemlerinde bir süre zatürre tedavisi gören Tuncel, İstanbul’da yaşamını yitirdi; cenazesi Soğanlık Mezarlığı’nda aile kabristanına defnedildi.[2].
Filmografi [değiştir]

G.D.O. (Sinema Filmi) 2012
Çakallarla Dans (Sinema Filmi)
Yaşlı Amca 2010
Memlekette Demokrasi Var (Sinema Filmi)
İhtiyar 2 2010
Ay Lav Yu (Sinema Filmi)
Ubeyd 2009
Kirpi (Sinema Filmi)
Kayınpeder 2008
Cesaretin Var mı Aşka (TV Dizisi)
Bahri 2008
Hayırdır İnşallah (TV Dizisi)
Refik Kurtuluş 2006
Çat Kapı (TV Dizisi)
Hakkı 2005
Belalı Baldız (TV Dizisi)
Hakim 2005
Çocuğun Var Derdin Var (TV Dizisi)
Muhis 2004
Zor Adam (TV Filmi)
Mestan Bey 2004
Büyük Buluşma (TV Dizisi) 2004 – 2005
Ömerçip (Sinema Filmi)
Arabadaki Adam 2003
Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (TV Dizisi) 2002
Rus Gelin (Sinema Filmi) 2002
En Son Babalar Duyar (TV Dizisi) 2002
Tatlı Hayat (TV Dizisi)
İlişki Uzmanı 2001
Duruşma (Sinema Filmi)
Yargıç 1999
Oğlum Adam Olacak (TV Dizisi) 1995
Yazlıkçılar (TV Dizisi)
Bedri 1993
Saygılar Bizden (TV Dizisi) 1993
Mahallenin Muhtarları (TV Dizisi)
Hakim 1992
Bizimkiler (TV Dizisi) 1991 – 2002

Yorum

Yorum

Kategori:E, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119823, Boran Kaya= 111689, Mimar Sinan= 110278, Taner Şener= 19343, Tarık Gürcan= 17297, Latife Saruhan= 16387, Ünal Gürel= 15968, Sevim Şengül= 15872, Ali Şen= 15403, Aydın Babaoğlu= 15378, Derya Arbaş= 15353, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14965, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14535, Mehmet İbrahim Kurt= 14524,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>