Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

22-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Erol Kardeseci

Kategori E, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 10.06.1936
Ölüm Tarihi 15.05.2012
Öleli tam 7 gün 6 ay 5 yil Olmus :(
Görüntülenme: 981
Paylaş

Biyografisi


Erol Kardeseci (d. 10 Haziran 1936 – İstanbul – ö. 15 Mayıs 2012), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmış, aynı yerde konuk oyuncu olarak bulunmuştur.
Çok sayıda seslendirme yapmıştır.

Filmografisi [değiştir]

Bir Ankara Polisiyesi – 2010
Dönme Dolap – 2005
Lise Defteri – 2003
Havada Bulut – 2002
Sonradan Görmeler – 1994
Dönemeç – 1988
Hasip ile Nasip – 1976
Rol aldığı bazı oyunlar [değiştir]

Vatan Kurtaran Şaban – Ankara Ekin Tiyatrosu 2009
Salome : Oscar Wilde – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2005
Bir Kuşluk Vakti : Raşit Çelikezer – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2004
Romulus (Büyük Romulus) : Friedrich Dürrenmatt – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2000
Kuvayi Milliye : Nazım Hikmet – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2000
Gizli Örgüt Nasıl Kurulur : Ankara Ekin Tiyatrosu – Hasan Uysal – 2000
Goya : Joshua Sobol – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1999
Uyarca : Friedrich Dürrenmatt – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1992
Eskicinin Tazesi : Feserico Garcia Lorca
Troyalı Kadınlar : Sofokles
İnsanlar ve Hayvanlar
Gölgeler

———————————-
Devlet Tiyatroları sanatçısı Erol Kardeseci Ankara’da vefat etti.
Sanatçı kimliğiyle devlet tiyatrosunun kuruluş amaç ve ilkelerini birleştiren, 71 değişik oyunda görev alan, sanatçı-rejisör Erol Kardeseci bugün Ankara’da vefat etti.

1936 yılında Ankara’da doğan Kardeseci, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden 1960-61 döneminde mezun oldu. Aynı yıl Devlet Tiyatrosu ailesine katıldı. 1 Temmuz 2001 tarihinde yaş haddinden emekli olan sanatçının görev aldığı oyunlardan bazıları: Köroğlu, Hamlet, Julius Caesar, Köşebaşı, Kaktüs Çiçeği, Yakut Balık, Deli İbrahim, Lysistrata, Ayakta Durmak İstiyorum, Katip Çıkmazi, Evhamı, Hastalık Hastası, İstanbul Efendisi, Sevgili Doktor, My Fair Lady, Meraki, V.Fank, Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe, Acılı Toprak, Şakacı (rejisör), Kösem Sultan, İnsanlar ve Hayvanlar, Büyü, Helikopter, Goya (Akıl Hocası), Üç Kuruşluk Opera, Saiome olarak anımsanıyor.

TRT’de ve televizyonlarda da birçok dizide görev alan Kardeseci, Sanat Kurumu’nun verdiği “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü 1976 – 77 sezonunda sahnelenen “Sevgili Doktor”, 1998-99 sezonunda sahnelenen “Goya” adlı oyunlardaki başarılı performansıyla kazandı. Kardeseci 1970’li yıllardan itibaren TRT televizyonlarındaki yabancı dizilerde kimi unutulmaz karakterlere sesiyle hayat verdi. Kardeseci’nin seslendirdiği karakterler arasında Charlie’nin Melekleri’ndeni Bosley, İyi Kötü ve Çirkin filminde Eli Wallach’ın canlandırdığı “Çirkin” yer aldı.

Kardeseci için 17 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de Ankara Büyük Tiyatro’da tören düzenlenecek ve tören sonrası Kocatepe Camii’nde kılınacak öğle namazını takiben Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.(

http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/sahne/2012/05/15/erol-kardeseci-vefat-etti

Yorum

Yorum

Kategori:E, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119813, Boran Kaya= 111688, Mimar Sinan= 110266, Taner Şener= 19340, Tarık Gürcan= 17295, Latife Saruhan= 16387, Ünal Gürel= 15967, Sevim Şengül= 15869, Ali Şen= 15399, Aydın Babaoğlu= 15377, Derya Arbaş= 15349, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14963, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14658, Kazım Kartal= 14531, Mehmet İbrahim Kurt= 14522,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>