Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

17-Jan-2018
Toplam: 1848 biyografi

İsmet Ay

Kategori İ, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1924
Ölüm Tarihi 07.10.2004
Öleli tam 10 gün 3 ay 13 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.438
Paylaş

Biyografisi


1924 yılında İstanbul’da doğdu.
İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1948’de Şehir Tiyatroları’na girerek sanat hayatına başladı.
Uzun süre Şehir Tiyatrolarında çalıştıktan sonra, sinema filmlerinde de oynadı. Süper Baba dizisindeki “Sermet” rolüyle beğeni kazandı. En son olarak dizilerde rol alan sanatçı, hastayken bile Cennet Mahallesi adlı dizide rolünü oynadı.
Ödülleri
4.Ankara Film Festivali, 1992, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Seni Seviyorum Rosa
Avni Dilligil Tiyatro Ödülü, 1987, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Vişne Bahçesi
Kültür Bakanlığı, 1988, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü  http://unutmayacagiz.com/
Filmografisi
Abdülhamit Düşerken – 2002
Benimle Evlenir misin – 2001
Kara Kentin Çocukları – 1999
Kaçıklık Diploması – 1998
Cumhuriyet – 1998
Baba Evi- 1997
Tatlı Kaçıklar – 1996
İz – 1994
Süper Baba – 1993
Seni Seviyorum – 1992
Hiçbir Gece – 1989
Afife Jale – 1987
Hoşgeldin Ramazan – 1987
Asılacak Kadın – 1986
Kaşık Düşmanı – 1984
Renkli Dünya – 1980
Talihli Amele – 1980
Bir Yürek Satıldı – 1977 http://unutmayacagiz.com/
Özgürlüğün Bedeli – 1977
Fatoş Talihsiz Yavru – 1970
Kalbimin Sahibi – 1969
Acı İle Karışık – 1969
İnleyen Nağmeler – 1969
Bozuk Düzen – 1965
Tatlı Günah – 1961
Aslan Yavrusu – 1960
Can Yoldaşı – 1952

http://tr.wikipedia.org/wiki/İsmet_Ay

Yorum

Yorum

Kategori:İ, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tar?k ?im?ek= 120102, Boran Kaya= 111803, Mimar Sinan= 110494, Taner ?ener= 19536, Tar?k Grcan= 17410, Latife Saruhan= 16457, Sevim ?engl= 16047, nal Grel= 16039, Ali ?en= 15496, Ayd?n Babao?lu= 15441, Derya Arba?= 15413, Cumhuriyetin alt?n kad?nlar?= 15081, Ferdi Tayfur= 15067, Tarihdeki K?rkp?nar ba?pehlivanlar?= 14695, Mehmet ?brahim Kurt= 14607,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>