Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

25-Sep-2017
Toplam: 1848 biyografi

Meral Okay

Kategori M, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 20.09.1959
Ölüm Tarihi 09.04.2012
Öleli tam 16 gün 5 ay 5 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.970
Paylaş

Biyografisi


Meral Okay, (d. 20 Eylül 1959, Ankara – 09 Nisan 2012), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senarist.
Yaşam öyküsü

————————————-
Sinema ve TVdünyasının sevilen isimlerinden senarist, oyuncu Meral Okay 53 yaşında hayatını kaybetti. Eşi Yaman Okay’ı da kanserden kaybeden Meral Okay sabah saatlerinde yaşam gözlerini yumdu.

‘O KADIN ÖLDÜ’ BAŞLIĞINI KULLANDILAR
Ölüm haberi bir anda haber kanalları ve internet sitelerinin en çok konuşulan başlığı oldu. Ancak insanlıktan nasibini almamış Yeni Akit gazetesinin gayri resmi internet sitesinde ‘O KADIN ÖLDÜ’ başlığı kullanıldı.

BU HANGİ DİNE HANGİ İNANCA SIĞAR
Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayına girdiği günden bu yana dizinin yapımcısı, senaristi ile ilgili sürekli tepki çeken haberlere imza atan haber sitesi, ‘ölenin arkasından kötü konuşulmaz’ gibi en temel İslami geleneği hiçe sayarak, tanınan bilinen bir sanatçıyı ‘O kadın öldü’ başlığıyla haberleştirebildi

http://www.ensonhaber.com/habervaktimin-tepki-ceken-meral-okay-manseti-2012-04-09.html

————————–

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara’da doğdu.
Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi’nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM’nin Atatürk’ün 100’üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı.[1] 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.[2]
1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay’la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi[1]
İstanbul’a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Günümüzde ise (2011 yılında) “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin senaristliğini yapmaktadır.
Ödülleri [değiştir]

14. Adana Altın Koza Film Şenliği – 2007, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Beynelmilel
24. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Hiçbiryerde
Filmografisi [değiştir]

Oyuncu [değiştir]
Bir Bulut Olsam (2009) – İnci Batur
Alia (2008)
Beynelmilel (2006) – Aydeniz Derya
O Şimdi Asker (2002) – Resmiye
Hiçbiryerde (2001) – Melek
Koltuk Sevdası (2001)
Yeditepe İstanbul (2001) – Havva
İkinci Bahar (1998) – Kasap Melahat
Seni Seviyorum Rosa (1992)
Senaryo yazarı [değiştir]
Yasemince (1997)
Asmalı Konak (2002)
Fedai (2007)
Bir Bulut Olsam (2009)
Muhteşem Yüzyıl (2011)
Diğer [değiştir]
Beynelmilel (2006) – Yapım koordinatörü
Körfez Ateşi (2005) – Proje danışmanı
İstanbul Şahidimdir (2004) – Proje tasarım
Akademi Türkiye (2003) – Jüri üyesi
Yarın Geç Olmayacak (2000) – Yapımcı
Propaganda (1999) – Basın ve halkla ilişkiler

https://twitter.com/#!/search/realtime/%22Meral%20Okay%22
http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/04/09/meral.okayi.kaybettik/656510.0/index.html

Yorum

Yorum

Kategori:M, Sinema Tiyatro
Yorum (1)
Etiketler: , , , , , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
“Meral Okay” için 1 Yorum
  1. Ran dedi ki:

    Yeni Akit denen yobazlara bırakmayacağız bu ülkeyi! o kadın mış! Hepsini bu ülkenin dibine gömeceğiz

Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119485, Boran Kaya= 111573, Mimar Sinan= 110021, Taner Şener= 19122, Tarık Gürcan= 17160, Latife Saruhan= 16302, Ünal Gürel= 15854, Sevim Şengül= 15719, Ali Şen= 15331, Aydın Babaoğlu= 15324, Derya Arbaş= 15267, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14851, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14627, Kazım Kartal= 14453, Mehmet İbrahim Kurt= 14404,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>