Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

15-Dec-2017
Toplam: 1848 biyografi

Mete İnselel

Kategori M, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 02.12.1936
Ölüm Tarihi 15.05.1981
Öleli tam 0 gün 7 ay 36 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.415
Paylaş

Biyografisi


Gerçek ismi: Mete İnselel
Namı: –
Doğum tarihi: 02.12.1936
Doğum yeri: Hopa
Eğitimi: Ortaokul
Ölüm Tarihi: 15/05/1981
Ölüm Yeri: İstanbul
Mete İnselel, (d. 2 Aralık 1938, İstanbul – ö. 15 Mayıs 1981, İstanbul) Tiyatro ve sinema oyuncusu.

Mete İnselel
1970’li yılların seks filmleri furyasında ünlü olan Mete İnselel, sanat hayatına tiyatro ile başladı. Ferhan Şensoy’la birlikte Aya Maya Kumpanya Tiyatrosu adlı bir oluşumda yer aldılar. Şarkıcı Müfide İnselel’in babası olan sanatçı, daha sonra sinemaya geçti. “Sabun köpüğü” denen hafif filmlerde, yardımcı erkek oyuncu rollerinde, saf – aptal adam rollerini ustalıkla canlandırdı. Mete İnselel, geçinebilmek için seks filmlerinde oynamaktan gelen pişmanlığını dile getirmiş, bu filmlerden kazandığı parayı tiyatroya yatırmıştır. Mete İnselel kalp krizi nedeniyle genç yaşta hayata veda etti.

Filmografisi [değiştir]
Deliler Koğuşu – 1981
Sizin Dersane – 1980
Aşk Kadını – 1979
Yeşilçam Sokağı – 1977
Gülünüz Güldürünüz – 1977
Saffet Beni Affet – 1976
Eksik Etek – 1976
Çılgın Milyoner – 1976
Beş Dakikada Beşiktaş – 1976
Dağılın Kazımlar Geliyor – 1976
Dalgacı Mahmut – 1976
Evlilik Şirketi – 1976
Kanunun Kuvveti – 1976
Nazmiye’nin Koltukları – 1976
Ne Haber – 1976
Şeytan Diyor ki – 1976http://unutmayacagiz.com/
Utanmaz Adam – 1976
Bu Kutu Başka Kutu – 1976
A’dan Z’ye Kadar – 1975
Baldız – 1975
Vur Davula Tokmağı – 1975
Hasan Almaz Basan Alır – 1975
Hababam Git Hababam Gel – 1975
Hamamcı Şevket – 1975
Hoppala – 1975
Ye Kürküm Ye – 1975
Bir Defa Yetmez – 1975
Çilli Yavrum Çilli – 1975
Dam Üstüne Çul Serelim – 1975
İsyan – 1975
Kutu – 1975
Muz Sever misin – 1975
Pembe Panter – 1975
Sevgili Halam – 1975
Üç Ahbap Çavuşlar – 1975
Ye Beni Mahmut – 1975
Şehvet Kurbanı Şevket – 1975
Hızlım Benim – 1975
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz – 1974
Ahududu – 1974http://unutmayacagiz.com/
Hop Dedik Kazım – 1974
Yüz Liraya Evlenilmez – 1974
Çam Sakızı – 1974
Köyden İndim Şehire – 1974
Salako – 1974

Yorum

Yorum

Kategori:M, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119954, Boran Kaya= 111728, Mimar Sinan= 110379, Taner Şener= 19413, Tarık Gürcan= 17346, Latife Saruhan= 16412, Ünal Gürel= 16002, Sevim Şengül= 15955, Ali Şen= 15448, Aydın Babaoğlu= 15407, Derya Arbaş= 15378, Cumhuriyet’in altın kadınları= 15021, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14673, Kazım Kartal= 14562, Mehmet İbrahim Kurt= 14555,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>