Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

24-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Nedim Doğan

Kategori N, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 02.10.1945
Ölüm Tarihi 25.01.2010
Öleli tam 29 gün 9 ay 7 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.112
Paylaş

Biyografisi


Nedim Doğan, (d. 2 Eylül 1945 – 25 Ocak 2010) ö. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senarist.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Doğan 1966 yılında Bakırköy Halkevi’nde tiyatroya başladı ve 1982 yılına kadar öğretmenlikle tiyatroyu bir arada yürüttü. 1982 yılında öğretmenlikten istifa ederek Ercan Yazgan – Bülent Kayabaş tiyatrosunda profesyonel oldu. Ayrıca Çevre Tiyatrosu, Nokta Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu gibi özel tiyatrolarda çalıştı. 40’a yakın televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. Daha çok Levent Kırca’nın Olacak O Kadar dizisindeki tiplemeleriyle akıllarda kaldı. Bazı dizi ve filmlerin de senaryolarını yazdı.

İstanbul’da kanser tedavisi gördüğü hastanede 25 Ocak 2010 tarihinde öldü.[1]

Filmografisi [değiştir]
Sinema filmleri

2007 Recep İvedik – Komiser
2000 Abuzer Kadayıf – Abuzer’in Adamı
1998 Bana ‘Old and Wise’ı Çal (Kısa Film) – Osman
1992 Gölge Oyunu
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1990 Devlerin Ölümü
1990 Madde 438 – Arif
1988 Tanrı Seni Korusun
1987 Su Da Yanar
1987 Kurtar Beni
1986 Yoksul – Arda Bey
Televizyon filmleri

2008 Melek – Davut
2007 Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru – Münir Bey
2004 Heykel
1995 Şişman İle Pişman – Adem
TV dizileri

2009 Yaprak Dökümü (2006, dizi) (TV Dizisi, 4. Sezon) – Komşu
2009 Olacak O Kadar (TV Dizisi)
2008 Eşref Saati (TV Dizisi, 2. Sezon) – Komiser
2007 Affedilmeyen (TV Dizisi)
2007 Korkusuzlar (TV Dizisi) – Sansar Rıza
2007 Senden Başka (TV Dizisi) – Yakışıklı Tahir
2007 Vazgeç Gönlüm (TV Dizisi) – Bölüm Oyuncusu
2007 Hakkını Helal Et (TV Dizisi)
2006 Sahte Prenses (TV Dizisi) – Nazmi
2005 Ateşli Topraklar (TV Dizisi) – Katip Bozdağlı
2005 Emret Komutanım (TV Dizisi) – Tuğgeneral
2005 Beşinci Boyut (TV Dizisi) – Hüseyin
2005 Kurtlar Vadisi (TV Dizisi, 3. Sezon) – Şehmuz
2004 Kurtlar Vadisi (TV Dizisi, 2. Sezon) – Şehmuz
2004 Avrupa Yakası (TV Dizisi, 1. Sezon) – Hüseyin Antepli
2003 Kurtlar Vadisi (TV Dizisi, 1. Sezon) – Şehmuz
2003 Baba (TV Dizisi) – Kebapçı Mesut
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (TV Dizisi) –
2001 Tatlı Hayat (TV Dizisi) – Hamza
1997 Böyle mi Olacaktı (TV Dizisi)
1996 Kurtuluş (TV Dizisi) – İzzettin Paşa
1996 Tatlı Kaçıklar (TV Dizisi) – Konuk Oyuncu
1996 Köşe Kapmaca (TV Dizisi) –
1993 Yazlıkçılar (TV Dizisi) – Seyfi
1993 Saygılar Bizden (TV Dizisi) – Mübaşir
1993 Cümbüş Sokak (TV Dizisi)
1992 Mahallenin Muhtarları (TV Dizisi) – Manav Ethem
1986 Olacak O Kadar (TV Dizisi)
Senaryoları

1995 Şişman İle Pişman (TV filmi)
1994 Saklambaç (Sinema filmi)
1993 Boy Aynası (TV dizisi)
1983 Kuruntu Ailesi (TV dizisi)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nedim_Do%C4%9Fan

Yorum

Yorum

Kategori:N, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119833, Boran Kaya= 111690, Mimar Sinan= 110281, Taner Şener= 19347, Tarık Gürcan= 17299, Latife Saruhan= 16388, Ünal Gürel= 15974, Sevim Şengül= 15872, Ali Şen= 15405, Aydın Babaoğlu= 15379, Derya Arbaş= 15353, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14966, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14535, Mehmet İbrahim Kurt= 14526,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>