Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

24-May-2018
Toplam: 1848 biyografi

Nisa Serezli

Kategori N, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1924
Ölüm Tarihi 25.08.1992
Öleli tam 29 gün 8 ay 25 yil Olmus :(
Görüntülenme: 3.386
Paylaş

Biyografisi


Gerçek adıyla Nurinisa Aşkıner, (d. 1928 İstanbul, ö. 25 Ağustos 1992 İstanbul) Sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı.
Lozan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Filolojisi ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun olan sanatçı, sanat yaşamına amatör olarak Gençlik Tiyatrosu’nda, On Küçük Yaramaz oyunuyla başladı (1954).
Dormen Tiyatrosu, Oda Tiyatrosu vb. topluluklarda çalıştı. Dormen Tiyatrosundan ayrıldıktan sonra, Ayfer Feray’la birlikte, Ayfer Feray – Nisa Serezli Topluluğu ve Çevre Tiyatrosunu kurdu. 1957’de evlendiği Metin Serezli’den ayrıldıktan sonra Tolga Aşkıner’le evlendi. Birlikte Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu’nu kurdular. Ölümünden sonra topluluk dağıldı.http://unutmayacagiz.com/
Sinema filmleri çevirmesinin yanında, seslendirmeler de yapan sanatçının adı bugün de yaşatılmakta; Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında Yaşamı Boyunca Tiyatro Dalında Başarılı Çizgisini Sürdürmüş Tiyatro Sanatçılarına Nisa Serezli Aşkıner Ödülü verilmektedir.

Ödülleri
1964 – Şahane Züğürtler Yılın en başarılı kadın oyuncusu İlhan İskender Tiyatro Armağanı.
1966 – Tatlı Kaçık Yılın en başarılı kadın oyuncusu İlhan İskender Tiyatro Armağanı.
Filmografisi
Eda Hanım – 1992
Kupa Kızı – 1986
Yorgun Savaşçı – 1979
Tatlı Kaçık – 1977http://unutmayacagiz.com/
Caniko – 1976
Nereden Çıktı Bu Velet – 1975
Köçek – 1975
Yaban Gülü – 1970
Küçük Hanımın Şoförü – 1970
Utanç Kapıları – 1967
Demir Kapı – 1967
Bozuk Düzen – 1965http://unutmayacagiz.com/
Dünkü Çocuk – 1965
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nisa_Serezli
http://www.msxlabs.org/forum/sinema-tr/68257-nisa-serezli-nisa-serezli-kimdir-nisa-serezli-hakkinda.html
http://www.bakimliyiz.com/turkiyeden-biyografiler/20188-nisa-serezli-biyografi-nisa-serezli-kimdir.html
http://www.yayinakisi.com/kimdir/nisa-serezli.html

Yorum

Yorum

Kategori:N, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , , , , , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tar?k ?im?ek= 120739, Boran Kaya= 112108, Mimar Sinan= 111055, Taner ?ener= 110178, Tar?k Grcan= 17694, Latife Saruhan= 16730, Sevim ?engl= 16370, nal Grel= 16270, Ferdi Tayfur= 16049, Ali ?en= 15729, Ayd?n Babao?lu= 15601, Derya Arba?= 15589, Cumhuriyetin alt?n kad?nlar?= 15342, Mehmet ?brahim Kurt= 14876, Tarihdeki K?rkp?nar ba?pehlivanlar?= 14816,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>