Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

23-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Orçun Sonat

Kategori O, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1941
Ölüm Tarihi 24.02.2007
Öleli tam 29 gün 8 ay 10 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.067
Paylaş

Biyografisi


Doğum tarihi: 1941
Doğum yeri: Samsun
Eğitimi: Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu, Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü
Ölüm Tarihi: 24.02.2007
Ölüm Yeri: İstanbul
İlkokuldan sonra ankara devlet konservatuarında piyano bölümünde bir sene okudu.daha sonra Kuleli Askeri Lisesinden mezun olup 1960 senesinin 30 Ağustosunda istihkam teğmeni olarak mezun oldu.Kıdemli Üsteğmen iken ordudan ayrılıp Oraloğlu Tiyatrosuna girdi.

Orçun Sonat ( 1941, Samsun- 24 Şubat 2007, İstanbul) Sinema ve tiyatro oyuncusu.
Sonat, Samsun’da doğdu. İlkokuldan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’ne girdi. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu’nu bitirdikten sonra üsteğmen olarak görev yaptığı ordudan 1969 yılında ayrıldı ve tiyatroya geçti. Lale Oraloğlu tiyatrosunda sanat yaşamına başladı. http://unutmayacagiz.com/
Sonat 24 Şubat 2007’de uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü İstanbul GATA’da yaşamını yitirdi.
Filmografi [değiştir]

Memleket Hikayeleri – Ahçik 2006
Gizli Tünel 2006
Paydos 2004
Alacakaranlık- 2003
Kurşun Yarası-Kaptan Yorgo 2003
Gülbeyaz-Ali Kaptan 2002
Sultan-Selim 2001
Güz Gülleri- 2001 http://unutmayacagiz.com/
Şampiyon-1999
Bize Ne Oldu Bekir 1999
Güzel Günler 1998
Sibel 1998
Aynalı Tahir-Mehmet 1998
Geceler-Mafya Babası 1996
Kader 1995
Garip Bir Kolleksiyoncu Beşir 1994
Geçmişin İzleri 1994
Üç Kişilik Dünya 1993
Uyanış / Davud-i Tai Hz. Davud-i Tai Hz. 1993
İftira / Hasan Sezai Hz. Hasan Sezai 1993
Abdulkadir-i Geylani Hz. / Batmayan Güneş Abdülkadir Geylani 1993
Sürgün Ali Osman 1992
Bir Kadın 1991
Çiçekler Açmak İster 1990
Sabah Olmasın 1990
Yuva Münir 1990
Hep Ezildim 1989
Gece Dansı Tutsakları 1988
Su Gibi Berrak 1988
Belene 1987 http://unutmayacagiz.com/
Cennet Gözlüm 1987
Sefiller 1987
Kanun Gücü 1979
Uyanış 1978
Şahit 1978
Benim Altı Sevgilim Ayhan 1977
Onu Kötü Vurdular 1977
Ölmeyen Şarkı Kenan 1977
Baskın 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet 1976
Beş Dakikada Beşiktaş 1976
Tavşan Kızlar 1976
Arabacının Aşkı Zühtü 1976
Kuklalar 1976
Sürgün 1976
Hayatın Gerçek Tadı 1976
Tamam Mı Devam Mı 1975
Delicesine 1975
Ye Kürküm Ye 1975
Islak Dudaklar 1975
Panik 1975
Sevişmek Bir Dakika 1975
Yaşamak Daha Zor 1975
Hasret 1974
Sezercik Küçük Mücahit Murat 1974
Kardeş 1974
Kardeşim 1974
Sokaklardan Bir Kız 1974
Evet Mi Hayır Mı 1974
Çay ve Sempati Kardeşim 1974
Mağlup Edilemeyenler 1974
Aman Ne Gırgır 1974
Gecelerin Ötesi / İster Darıl İster Sarıl 1974
Şehitler 1974
Kanlı Deniz Aziz 1974
Tanrım Beni Baştan Yarat 1974
Mahpus 1973
Yalancı / Çok Yalnızım 1973
Asiye Nasıl Kurtulur 1973
Rabia / İlk Kadın Evliya 1973
Ömer Hayyam 1973
Izdırap 1973
Sevda Yolu 1973
Hazreti Ömer Hz. Ömer 1973
Sazlık Ali Reis 1973
Süper Adam Kadınlar Arasında 1972
Aşkların En Güzeli 1972
Hazreti İbrahim 1972
Asi Kalpler 1972
Ölüm Bebekleri 1972
Ah Koca Dünya 1972
Aşka Selam Kavgaya Devam 1972
Kanlı Öç 1972
Ölümle Sevişenler 1972
Süpermen Geliyor 1972
Ekmekçi Kadın Kenan 1972
Bir Kadın Tuzağı 1971
Ana Gibi Yar Olmaz 1970
http://tr.wikipedia.org/wiki/Or%C3%A7un_Sonat
Sinema Sanatçısı Orçun Sonat Son Yolculuğuna Uğurlandı
http://www.haberler.com/sinema-sanatcisi-orcun-sonat-son-yolculuguna-haberi/

Oyuncu Orçun Sonat’a veda
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/400947.asp

Yorum

Yorum

Kategori:O, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119821, Boran Kaya= 111689, Mimar Sinan= 110273, Taner Şener= 19342, Tarık Gürcan= 17297, Latife Saruhan= 16387, Ünal Gürel= 15968, Sevim Şengül= 15871, Ali Şen= 15403, Aydın Babaoğlu= 15377, Derya Arbaş= 15352, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14965, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14534, Mehmet İbrahim Kurt= 14524,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>