Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

24-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Orhan Çağman

Kategori O, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1927
Ölüm Tarihi 18.09.1997
Öleli tam 6 gün 2 ay 20 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.305
Paylaş

Biyografisi


Gerçek ismi: Orhan Çağman
Doğum tarihi: 1927
Doğum yeri: Isparta
Ölüm Tarihi: 18.09.1997
Ölüm Yeri: İstanbul

Orhan Çağman (d. 1925, Isparta – ö. 18 Eylül 1997, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, kameraman, görüntü yönetmeni.
Ticaret Lisesi mezunu olan Orhan Çağman, sanat hayatına 1943 yılında halkevlerinde tiyatro oyunculuğu yaparak başladı. 1965 yılında Gen-Ar Tiyatrosu’na girdi. 1968’den sonra Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahneye çıkan sanatçı, 1953 yılında kameramanlıkla sinemaya geçti. Aynı yıl ve 19 yıl sonra iki kez yapımcılık deneyiminde bulundu, asistanlık yaptı. Kameramanlıktaki deneyimi giderek görüntü yönetmenliğine dönüştü. Bu süreçte sinemadaki oyunculuğunu sürdüren Çağman, Bizimkiler dizisiyle ünlendi.
Ödülleri [değiştir] http://unutmayacagiz.com/
1. Ankara Film Şenliği – 1988, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Bir Kırık Bebek
19. Antalya Film Şenliği – 1982, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Kırık Bir Aşk Hikayesi
Filmografisi [değiştir]
Saygılar Bizden – 1993
Yazlıkçılar – 1993
Uzun İnce Bir Yol – 1991
Bir Milyara Bir Çocuk – 1990
Bizimkiler – 1989
Hanım – 1988
Ben İnsan Değil miyim – 1988
Üçüncü Göz – 1988
Hüküm – 1988
Hülya – 1988
Seninle İlk Defa – 1988
Dudaktan Kalbe – 1988
Düttürü Dünya – 1988
Arabesk- 1988
Dertli Dertli – 1987
Kaçamak – 1987
Gece Yolculuğu – 1987
Karınca Katar – 1987
Anayurt Oteli – 1987
Bir Kırık Bebek – 1987
Ses – 1986
Bekçi – 1986 http://unutmayacagiz.com/
Namus Düşmanı – 1986
Değirmen – 1986
Bir Avuç Cennet – 1985
Pehlivan- 1984
Bir Sevgi İstiyorum – 1984
Seni Seviyorum – 1983
Kardeşim Benim – 1983
Badi – 1983
Aile Kadını – 1983
Mine – 1982
Göl – 1982
Çiçek Abbas – 1982
Ah Güzel İstanbul – 1981
Kırık Bir Aşk Hikayesi – 1981
Bay Alkolü Takdimimdir – 1981
Çekiç ve Titreşim – 1979
Abbas Yolcu – 1959

http://tr.wikipedia.org/wiki/Orhan_Çağman

Yorum

Yorum

Kategori:O, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119836, Boran Kaya= 111690, Mimar Sinan= 110283, Taner Şener= 19349, Tarık Gürcan= 17300, Latife Saruhan= 16388, Ünal Gürel= 15974, Sevim Şengül= 15873, Ali Şen= 15405, Aydın Babaoğlu= 15379, Derya Arbaş= 15353, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14966, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14535, Mehmet İbrahim Kurt= 14526,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>