Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

14-Dec-2017
Toplam: 1848 biyografi

Reha Yurdakul

Kategori R, Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 01.01.1926
Ölüm Tarihi 27.12.1991
Öleli tam 17 gün 11 ay 25 yil Olmus :(
Görüntülenme: 2.950
Paylaş

Biyografisi


Doğum tarihi: 01.04.1926
Doğum yeri: Burhaniye
Eğitimi: Pertevniyal Lisesi
Ölüm Tarihi: 27.12.1991
Ölüm Yeri: Bolu

Reha Yurdakul, (d. 1 Nisan 1926, Burhaniye, Balıkesir – ö. 27 Aralık 1988, Bolu)[1][2] Türk sinema oyuncusu.
Türk sinemasında aranılan karakter oyuncularından olan Yurdakul, Karanfilli Naciye filminde yönetmenlik, Ana Hasreti, Kanlı Sevda, Kısmetin En Güzeli, Murada Ereceğiz, Ölüm Peşimizde, Yetim Ömer, Yetim Yavrular filmlerinde yapımcılık, Doktor Civanım filminde yapım sorumluluğu, Umudumuz Şaban filminde de senaristlik görevlerini üstlendi.http://unutmayacagiz.com/

Filmografi [değiştir]

Şöhret Tutkusu 1989 – Oyuncu
Talih Kuşu – 1989 – Oyuncu
Bu Devrin Kadını 1988 – Oyuncu
Küçüksün Yavrum 1988 – Oyuncu
Öğretmen 1988 – Oyuncu
Sevimli Hırsız 1988 – Oyuncu
Uyanık Gazeteci 1988 – Oyuncu
Biri Ve Diğerleri 1987 – Oyuncu
Güneşten De Sıcak 1987 – Oyuncu
Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş 1987 – Oyuncu
Deli Deli Küpeli 1986 – Oyuncu
Garip 1986 – Oyuncu
Namus Düşmanı 1986 – Oyuncu
Öksüzler 1986 – Oyuncu
Ateş Dağlı 1985 – Oyuncu
Katma Değer Şaban 1985 – Oyuncu
Sarı Bela 1985 – Oyuncu
Şaban Pabucu Yarım (film) 1985 – Oyuncu
Şabaniye (film) 1984 – Oyuncu
Atla Gel Şaban (film) 1984 – Oyuncu
Karanfilli Naciye 1984 – Yönetmen
Nefret 1984 – Oyuncu
Ortadirek Şaban (film) 1984 – Oyuncu
Sokaktan Gelen Kadın 1984 – Oyuncu
Yaşadıkça 1984 – Oyuncuhttp://unutmayacagiz.com/
Çarıklı Milyoner (film) 1983 – Oyuncu
En Büyük Şaban (film) 1983 – Oyuncu
Doktor Civanım 1982 – Oyuncu, yapım sorumlusu
Ceza 1982 – Oyuncu
Nasıl İsyan Etmem 1982 – Oyuncu
Nikah Masası 1982 – Oyuncu
Yürek Yarası 1982 – Oyuncu
Tövbe 1981 – Oyuncu
Mutlu Ol Yeter 1981 – Oyuncu
Yaşamak Bu Değil 1981 – Oyuncu
Gol Kralı (film) 1980 – Oyuncu
Devlet Kuşu 1980 – Oyuncu
Gerzek Şaban (film) 1980 – Oyuncu
Huzurum Kalmadı 1980 – Oyuncu
Rahmet Ve Gazap 1980 – Oyuncu
Vurun Beni Öldürün 1980 – Oyuncu
Dokunmayın Şabanıma (film) 1979 – Oyuncu
Bekçiler Kralı (film) 1979 – Oyuncu
Süpermen Dönüyor 1979 – Oyuncu
Umudumuz Şaban 1979 – Senarist
100 Numaralı Adam 1978 – Oyuncu
Çilekeş 1978 – Oyuncu
Kara Murat: Devler Savaşıyor 1978 – Oyuncu
Töre 1978 – Oyuncu
Vahşi Ve Tatlı 1978 – Oyuncu
Yaşam Kavgası 1978 – Oyuncu
Yüz Numaralı Adam (film) 1978 – Oyuncu
Hakanlar Çarpışıyor 1977 – Oyuncu
Adalet 1977 – Oyuncu
Sokak Kadını 1976 – Oyuncu
Babanın Suçu 1976 – Oyuncu
Doğru Yoldan Ayrılanlar 1976 – Oyuncu
İki Kızgın Adam 1976 – Oyuncu
Kadın Hamlet (film) 1976 – Oyuncu
Korkusuz Cengaver 1976 – Oyuncu
Örgüt 1976 – Oyuncu
Ağrı Dağı Efsanesi 1975 – Oyuncu
Kara Murat: Kara Şövalye’ye Karşı 1975 – Oyuncu
Kılıç Aslan 1975 – Oyuncu
Şipşak Basarım 1975 – Oyuncu
Boşver Arkadaş 1974 – Oyuncu
Belalılar 1974 – Oyuncuhttp://unutmayacagiz.com/
Karaların Ali 1974 – Oyuncu
Oğul 1974 – Oyuncu
Önce Vatan 1974 – Oyuncu
Hz. Ömer’in Adaleti 1973 – Oyuncu
Ezo Gelin 1973 – Oyuncu
Tarkan: Güçlü Kahraman 1973 – Oyuncu
Battal Gazi Geliyor 1973 – Oyuncu
Hazreti Ömer’in Adaleti 1973 – Oyuncu
Ölüme Koşanlar 1973 – Oyuncu
Keloğlan’la Can Kız 1972 – Oyuncu
Battal Gazi’nin İntikamı 1972 – Oyuncu
Cehenneme Dolmuş Var 1972 – Oyuncu
Her Şafakta Ölürüm 1972 – Oyuncu
Leyla İle Mecnun (I) 1972 – Oyuncu
Murat ile Nazlı 1972 – Oyuncu
Hicran 1971 – Oyuncu
Battal Gazi Destanı 1971 – Oyuncu
Feride 1971 – Oyuncu
Haraç 1971 – Oyuncu
Kerem ile Aslı 1971 – Oyuncu
Makber 1971 – Oyuncu
Önce Sev Sonra Vur 1971 – Oyuncu
Satın Alınan Koca 1971 – Oyuncu
Silah Ve Namus 1971 – Oyuncu
Yumruk Yumruğa 1971 – Oyuncu
Tarkan: Gümüş Eyer 1970 – Oyuncu
Güller Ve Dikenler 1970 – Oyuncu
Kara Peçe 1970 – Oyuncu
On Kadına Bir Erkek 1970 – Oyuncu
Aşk Mabudesi 1969 – Oyuncu
Bu Ne Biçim Hayat 1969 – Oyuncu
Güney ölüm Saçıyor 1969 – Oyuncu
Hazreti Ali 1969 – Oyuncu
Kadın Paylaşılmaz 1969 – Oyuncu
Kızıl Vazo 1969 – Oyuncu
Ölüme Giden Yol 1969 – Oyuncu
Ringo Vadiler Kaplanı 1969 – Oyuncu
Seninle Düştüm Dile 1969 – Oyuncu
Tel Örgü 1969 – Oyuncu
Turist Ömer Arabistan’da 1969 – Oyuncu
Yaşamak Ne Güzel şey 1969 – Oyuncu
Zorro Dişi Fantomaya Karşı 1969 – Oyuncu
Zorro Kamçılı Süvari 1969 – Oyuncu
Zorro’nun İntikamı 1969 – Oyuncu
Bir Mahkum Kaçtı 1968 – Oyuncu
Casus Kıran 1968 – Oyuncu
Cemile 1968 – Oyuncu
Köroğlu 1968 – Oyuncu
Menderes Köprüsü 1968 – Oyuncu
Yalan Yıllar 1968 – Oyuncu
Yedi Adım Sonra 1968 – Oyuncu
Alpaslanın Fedaisi Alpago 1967 – Oyuncu
Altın çocuk Beyrutta 1967 – Oyuncu
Büyük Kin 1967 – Oyuncu
Galatalı Mustafa 1967 – Oyuncu
Hırçın Kadın 1967 – Oyuncu
Kadın Düşmanı 1967 – Oyuncu
Kara Duvaklı Gelin 1967 – Oyuncu
Kilink Canilere Karşı 1967 – Oyuncu
Kilink Soy Ve öldür 1967 – Oyuncu
Sözde Kızlar 1967 – Oyuncu
İnsan Bir Kere Ölür 1966 – Oyuncu
Avare Kız 1966 – Oyuncu
Çirkin Kral (film) 1966 – Oyuncu
Eli Maşalı 1966 – Oyuncu
Erkek Severse 1966 – Oyuncu
Erkek Ve Dişi 1966 – Oyuncu
İstanbul Dehşet içinde 1966 – Oyuncu
Sayılı Dakikalar 1965 – Oyuncu
Akrep Kuyruğu 1965 – Oyuncu
Altay’dan Gelen Yiğit 1965 – Oyuncu
Aşkım Silahımdır 1965 – Oyuncu
Çiçekçi Kız 1965 – Oyuncu
Dağların Oğlu 1965 – Oyuncu
Hep O Şarkı 1965 – Oyuncu
Yaralı Kartal 1965 – Oyuncu
Vurun Kahpeye 1964 – Oyuncu
Cımbız Ali 1964 – Oyuncu
Dağ Başını Duman Almış 1964 – Oyuncu
Dağlar Bizimdir 1964 – Oyuncu
Gençlik Rüzgarı 1964 – Oyuncu
Öksüz Kız 1964 – Oyuncu
Var Mı Bana Yan Bakan 1964 – Oyuncu
Azrailin Habercisi 1963 – Oyuncu
Beyaz Güvercin 1963 – Oyuncu
Bire On Vardı 1963 – Oyuncu
Hancının Kızı 1963 – Oyuncu
Kendini Arayan Adam 1963 – Oyuncu
Korkusuz Kabadayı 1963 – Oyuncu
Ateşli Kan 1962 – Oyuncu
Barbut Süleyman 1962 – Oyuncu
Beş Kardeştiler 1962 – Oyuncu
Daima Kalbimdesin 1962 – Oyuncu
Gençlik Hülyaları 1962 – Oyuncu
Kanun Der Ki 1962 – Oyuncu
Kısmetin En Güzeli 1962 – Yapımcı
Şehirdeki Yabancı 1962 – Oyuncu
Üç Tekerlekli Bisiklet 1962 – Oyuncu
Boş Yuva 1961 – Oyuncu
Güneş Doğmasın 1961 – Oyuncu
Hazreti Ömer’ın Adaleti (1961) 1961 – Oyuncu
Kanlı Sevda 1960 – Yapımcı
Kırık Çanaklar 1960 – Oyuncu
Yak Bir Sigara 1960 – Oyuncu
Kanlı Değirmen 1959 – Oyuncuhttp://unutmayacagiz.com/
Çoban Kızı 1958 – Oyuncu
Murada Ereceğiz 1958 – Yapımcı
Son Saadet 1958 – Oyuncu
Yetim Ömer 1957 – Oyuncu, Yapımcı
Ana Hasreti 1956 – Yapımcı
Yetim Yavrular 1955 – Oyuncu, Yapımcı
Bozkurt Obası 1954 – Oyuncu
İhtiras Kurbanları 1953 – Oyuncu
Şafak Sökecek 1951 – Oyuncu
Kanatlardan Türbe 1949 – Oyuncu
http://tr.wikipedia.org/wiki/Reha_Yurdakul

Yorum

Yorum

Kategori:R, Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119949, Boran Kaya= 111725, Mimar Sinan= 110369, Taner Şener= 19409, Tarık Gürcan= 17342, Latife Saruhan= 16411, Ünal Gürel= 16001, Sevim Şengül= 15950, Ali Şen= 15447, Aydın Babaoğlu= 15406, Derya Arbaş= 15376, Cumhuriyet’in altın kadınları= 15018, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14671, Kazım Kartal= 14559, Mehmet İbrahim Kurt= 14551,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>