Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

01-Nov-2014
Toplam: 1822 biyografi

Tanju Korel

Kategori Sinema Tiyatro, T
Dogum Tarihi 10.10.1944
Ölüm Tarihi 21.09.2005
Öleli tam 10 gün 1 ay 9 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.097
Paylaş

Biyografisi


Tanju Korel, 10 Ekim 1944,de İstanbul da doğdu. 21 Eylül 2005, İstanbul da vefat etti., Türk sinema oyuncusu ve yönetmeni.
Galatasaray Lisesi’i bitirdikten sonra, Grenoble Üniversitesi’ne girerek eğitimini sürdüren Korel, 1966 yılında bir derginin düzenlediği yarışmaya katılarak birinciliği aktör Murat Soydan ile paylaştı. Sanat hayatına aynı yıl ilk filmi olan Eşkiya’da rol alarak başlayan sanatçı, sinema dışında dizi filmlerde de oynadı. Kendisi gibi oyuncu olan Hülya Darcan ile evlendi. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel’in babası ve Mübeccel Korel(1928-2008)’in kuzenidir. Bir şirkete bağlı olarak belgesel yönetmenliği de yapan, Tanju Korel, kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Filmografisi [değiştir]

Belgesel yönetmenliği yaptığı filmler [değiştir]
Laiklik ve Laik Devlet Anlayışı
Bitlis – 1990
Kırşehir’in Dili – 1991
Çanakkale Şehitleri ve Şehitlikleri
Türk Sineması’nda Sansür ve Yasaklar
Yapımcılık yaptığı filmler [değiştir]
Kara Elmas – 1990
Oyunculuk yaptığı filmler [değiştir]
Zeytin Dalı – 2005
Zeybek Ateşi – 2002
Benim İçin Ağlama – 2001
Vasiyet – 2001
Kırık Hayatlar – 1998
Sibel – 1998
Geceler – 1996
Gerilla – 1994
Büyük Mükafat – 1992
Kara Elmas – 1990
Melekler Şahidimdir – 1988
Çakırcalı Mehmet Efe – 1987
Efeler Diyarı – 1987
Hesap Günü – 1986
Duvardaki Kan – 1986
Çelik Mezar – 1983
Küçük Eller – 1983
Bekleyiş – 1983
Batak – 1978
Uyanış – 1978
Töre – 1978
Sarmaş Dolaş – 1977
Affedilmeyen – 1977
Oynaş – 1977
Çakal Avı – 1977
Hayata Dönüş – 1977
Elmanın Alına Bak – 1977
Afilli Delikanlı – 1976
Tornavida Yaşar – 1976
Kanlı Sevda – 1975
El Kapısı – 1974
Huma Kuşu – 1974
Kahramanlar – 1974
Karaların Ali – 1974
Televizyon Niyazi – 1974
Öfkenin Bedeli – 1974
Başlık Parası – 1973
Dağlar Kurbanı – 1973
Muhteşem Hırsız – 1973
Tek Kollu Bayram – 1973
Ben Böyle Doğdum – 1973
Bir Garip Adam – 1972
Atmaca Mehmet – 1972
Cehennemin Beş Delisi – 1972
Kan Dökmez Remzi – 1972
İnsafsız – 1972
Belalılar Belalısı – 1972
Kötüler Affedilmez – 1971
Bugün Sende Yarın Bende – 1971
Cehenneme Dolmuş Var – 1971
Dudaktan Tabanca – 1971
En Kralına Tek Kurşun – 1971
Hem Döğüş Hem Seviş – 1971
Kupa Ası Maça Kızı – 1971
Mezarını Kaz Beni Bekle – 1971
Ölüm Bana Vız Gelir – 1971
Öldüren Yumruk – 1971
Sıra Sende Yosma – 1971
Silahlar Susmasın – 1971
Yumruk Yumruğa – 1971
Haraç – 1971
Yanık Kezban – 1970
Anadolu Kini – 1970
Aslan Yürekli Mahkum – 1970
Asi Ve Cesur – 1970
Donanma Kamil – 1970
Kara Leke – 1970
Koçum Ali – 1970
Koreli Kemal – 1970
Kurt Kanı – 1970
Ölüm Çemberi – 1970
Sen de Bizdensin – 1970
Vur Okşa ve Öp – 1970
Yiğitlerin Türküsü – 1970
Yiğitlerin Dönüşü – 1970
Bomba Ahmet – 1970
Kendi Düşen Ağlamaz – 1969
Devlerin Öcü – 1969
Dikenli Hayat – 1969
Hedefte Vuruşanlar – 1969
Köprüden Geçti Gelin – 1969
Sürgünler – 1969
Gülnaz Sultan – 1969
Kara Efe – 1969
Yanık Kaval – 1969
Yaşayan Hatıralar – 1969
Yuvasızlar – 1969
Gültekin Amazon Kızlara Karşı – 1969
Hayat Kurbanı – 1969
Yuvamı Yıkamazsın – 1969
Cingöz Recai – 1969
Bozkırlar Şahini Targan – 1968
Dev Adam – 1968
Gültekin Asya Kartalı – 1968
Affet Beni Allahım – 1968
Kral Kim – 1968
Anjelik Ve Deli İbrahim – 1968
Kara Öfke – 1968
Nuri Bey Mafiaya Karşı – 1968
Her Zaman Kalbimdesin – 1967
Yanık Kalpler – 1967
Kamalı Zeybeğin İntikamı – 1967
Kadın Düşmanı – 1967
Kamalı Zeybek Çakırcalı’ya Karşı – 1967
Aşkın Merhameti Yoktur – 1967
Seni Affedemem – 1967
Eşkiya – 1966
İstanbul Dehşet İçinde – 1966

2005 – Zeytin Dalı : Fazlı

2002 – Zeybek Ateşi : Arif

2001 – Benim İçin Ağlama

1998 – Kırık Hayatlar

1998 – Sibel

1996 – Geceler : Reha

1991 – Vatandaş Ahmet Efendi : Kanber Ağa

1990 – Kara Elmas

1977 – Oynaş

Tanju Korel
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi : 10 Ekim 1944
Eğitimi : Lise

Yorum

Yorum

Kategori:Sinema Tiyatro, T
Yorum (0)
Etiketler: , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın


7 × = kırk dokuz


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 15576, Mimar Sinan= 14113, Boran Kaya= 13532, Ali Şen= 12282, Taner Şener= 12236, Aydın Babaoğlu= 11795, Sevim Şengül= 11635, Ünal Gürel= 11630, Kazım Kartal= 11563, Nisa Serezli= 11460, Cumhuriyet’in altın kadınları= 11408, Belgin Doruk= 11397, Derya Arbaş= 11392, Reha Yurdakul= 11335, Mesut Engin= 11263,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>