Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

22-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Vahi Öz

Kategori Sinema Tiyatro, V
Dogum Tarihi 03.11.1911
Ölüm Tarihi 12.02.1969
Öleli tam 10 gün 9 ay 48 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.715
Paylaş

Biyografisi


Vahi Öz (Gerçek adı Vahe Öz) (d. 3 Kasım 1911 – ö. 12 Şubat 1969) Sinema oyuncusu.

Hayatı [değiştir]
Samsun Lisesi’nde okudu. 1928’de Samsun Gençlik Mahfeli’nde sahneye çıktı, oyunculuğa Halkevi piyeslerinde başladı. İstanbul Şehir Tiyatrosu’na girerek profesyonel olarak oyunculuğa atıldı. 1938-1945 yıllarında Ankara Radyosu temsil kolunda görev yaptı. 1947’de ilk filmi olan Bir Dağ Masalı filminde oynadı. 1960’larda Horoz Nuri tiplemesiyle ün kazandı. Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik de yapmıştır. 1968’de kendi adına bir de tiyatro topluluğu kurmuştur. Prostat kanserine yakalanarak hayata veda etmiştir.

Filmografi [değiştir]
Gençlik Günahı 1947

Bir Dağ Masalı 1947

Hülya 1947

Kanlı Taşlar 1948

İstanbul Geceleri 1950

Parmaksız Salih 1950

Deli 1952

Efelerin Efesi 1952

Kan Kardeşler 1952

Süt Kuzuları 1952

Şaban Çingeneler Arasında 1952

Yıldırım Beyazıt Ve Timurlenk 1952

Köprüaltı Çocukları 1953

Ahretten Gelen Adam 1954

Kadının Fendi 1955

Meçhul Kadın 1955

Basmacı Güzeli 1955

Kadifeden Kesesi 1956

Katibim 1956

İhtiras Rüzgarları 1958

Tütün Zamanı 1959

Felaket Kadını 1960

Cumbadan Rumbaya 1960

Bir Demet Yasemen 1961

Kara Dut 1961

Tatlı Günah 1961

Ayrı Dünya 1961

Hazreti Ömer’ın Adaleti 1961

Şafakta Buluşalım 1961

Sahte Prens 1961

Toto Ali Milyoner 1961

Ne Şeker Şey 1962

Gönül Avcısı 1962

Aşk Güzeldir 1962

Gol Kralı Cafer 1962

Badem Şekeri 1963

Ayşecik Canımın İçi 1963

Bazıları Dayak Sever 1963

Çapkın Kız 1963

Sayın Bayan 1963

Barut Fıçısı 1963

Bulunmaz Uşak 1963

Şaşkın Baba 1963

Şıpsevdi 1963

Tatlı Sert 1963

Yaralı Aslan 1963

Bir Öpücük Ver Bana 1963

Kadın Berberi 1964

Anasının Kuzusu 1964

Bomba Gibi Kız 1964

Kader Kapıyı Çaldı 1964

Fıstık Gibi Maşallah 1964

Bana Derler Külhanlı 1964

Kimse Fatma Gibi Öpemez 1964

Keşanlı Ali Destanı 1964

Öpüşmek Yasak 1964

Ayşecik Çıtı Pıtı Kız 1964

Fatoş’un Fendi Tayfur’u Yendi 1964

Turist Ömer 1964

Ayşecik Cimcime Hanım 1964

Filinta Kadri 1964

Fabrikanın Gülü 1964

Tamirci Parçası 1965

Şakayla Karışık 1965

Şepkemin Altındayım 1965

Kart Horoz 1965

Babamız Evleniyor 1965

Cici Kızlar 1965

Helal Adanalı Celal 1965

Sevdalı Kabadayı 1965

Sevişmek Yasak 1965

Sevgili Öğretmenim 1965

Nazar Değmez İnşallah 1965

Komşunun Tavuğu 1965

Çalıkuşu 1966

Çifte Tabancalı Damat 1967

Trafik Belma 1967

Nemli Gözler 1967

Bekar Odası 1967

Benimle Evlenir Misin 1968

Vuruldum Bu Kıza 1968

Kara Sevda 1968

Kanlı Nigar 1968

Bir Damat Aranıyor 1968

Yönetmenlikleri [değiştir]
Süt kuzuları

Kan kardeşler 1952

Hacı baba 1965

Senaryoları [değiştir]
Süt Kuzuları 1952

Vahi Öz’ün 1964 tarihli 45’lik plağının zarfının ön ve arka yüzleri.Serengil plak No:1002. B Yüzündeki “Bekarlıktan Kurtulduk” adlı parçada kendisine Öztürk Serengil eşlik ediyor. Plakları [değiştir]
1960’lı yıllarda Yeşilçam’da oyuncuların plak yapma modasına Vahi Öz de uydu ve 1964 yılında Serengil Plak için bir 45’lik yaptı. 45’liğin ön yüzünde “Bedia” adlı parça, arka yüzü olan B yüzünde ise Öztürk Serengil’le birlikte söyledikleri “Bekarlıktan Kurtulduk” adlı parçası yer alıyordu. “Bedia” Vahi Öz’ün filmlerinde sıklıkla birlikte oynadığı ve sürekli takıldığı partneri Mualla Sürer’in bu filmlerdeki adıdır (Vahi Öz’ün filmlerdeki adı ise “Horoz Nuri” idi). Bu ikilinin filmlerde sürekli olarak birbirlerine takılması filmlerin popülaritesini arttırmıştı. Plağın adı buradan gelmektedir.

Yorum

Yorum

Kategori:Sinema Tiyatro, V
Yorum (0)
Etiketler: , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119813, Boran Kaya= 111688, Mimar Sinan= 110266, Taner Şener= 19340, Tarık Gürcan= 17295, Latife Saruhan= 16387, Ünal Gürel= 15967, Sevim Şengül= 15869, Ali Şen= 15399, Aydın Babaoğlu= 15377, Derya Arbaş= 15349, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14963, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14658, Kazım Kartal= 14531, Mehmet İbrahim Kurt= 14522,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>