Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

23-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Yıldırım Gencer

Kategori Sinema Tiyatro, Y
Dogum Tarihi 00.00.1936
Ölüm Tarihi 17.01.2005
Öleli tam 6 gün 10 ay 12 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.370
Paylaş

Biyografisi


Yıldırım Gencer Gerçek adı Gencer Yıldırımgeç (d. 1936 – Adapazarı, ö. 17 Ocak 2005 – Kuzuluk, Akyazı) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
1936’da Adapazarı’nda doğdu.Ressam Sezgin – Ersin Burak kardeşler ve Faruk Geç (Geçoğlu) ile yakın akrabadır.Galatasaray Lisesi Orta Okul kısmından mezun oldu.Sinemaya 1963’de “Elalem Ne Der” filmiyle başladı.İlk filminin afiş resmini ressam akrabası Faruk Geç çizdi.Çok sayıda filmde başrol ve ikinci derece rollerde oynadı.Bazı televizyon dizilerinde de oynadı. Türk sinemasında “kötü adam karakteri” rollerinde tanınan sanatçı, alçakgönüllülüğü ve kendine özgü gösterişli yürüyüşüyle, duruşuyla tanınırdı. Sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Yıldırım Gencer son zamanlarında kardeşi Gündüz’ün Kuzuluk’taki evinde yaşamaktaydı. Bir filminde yönetmenlik de yapan sanatçı, 69 yaşında kalp hastalığından yaşamını yitirdi.
Ayrıca kendisi Abhaz’dır. Geçba sülalesindendir.http://unutmayacagiz.com/
Filmografisi [değiştir]
Yahya Kaptan 1995
Yarasa 1994
Sarhoş 1994
Kurtlar Sofrası 1994
Çok Özel İlişkiler 1993
İnsanca Sevmek 1993
Gülpembe 1993
Zirvedekiler 1993
Ben Anayım 1992
Tatar Ramazan Sürgünde 1992
Ah Gardaşım 1991
Deniz Gurbetçileri 1991
Fedai 1990
Tatar Ramazan 1990
Kabadayılar Kralı 1990
Eski Silah 1989
Kan Çiçeği 1989
İnsanlar Yaşadıkça 1989
Kavgamız 1989
Arka Evin İnsanları 1988
Bombacı 1988
Canım 1988
Sevgili Bayan 1988
Nazlı ile Emir 1988
Yarın Artık Bugündür 1987
Bomba 1987
Jaguar 1987
Sürgündeki Adam 1987
Vur Hançerini Kadınım 1987
Hazreti Ayşe 1987
Seviyorum 1986
Ağlıyorsam Yaşıyorum 1986
Değişim 1986
Gün Doğmadan 1986 http://unutmayacagiz.com/
Kız Sen İstanbul’un Neresindensin 1986
Ayrılık Hasreti 1986
Biraz Neşe Biraz Keder 1986
Kafesteki Kadın 1986
Kral Affetmez 1986
Sert Adam 1986
Süreyya 1986
Silah Arkadaşları 1986
Acı Sevda 1985
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu 1985
Melek Yüzlüm 1985
Assolist 1985
Bu Ne Sevgi 1985
Domdom Kurşunu 1985
Eroin Hattı 1985
Son Darbe (2) 1985
Nokta İle Virgül Deh Deh Düldül 1985
Güneş Doğarken 1984
Çaresizim 1984
Beş Kafadar 1984
Bırakın Yaşasınlar 1984
Ejderin İntikamı 1984
Kartal Bey 1984
Geçim Otobüsü 1984
Bedel 1983
Bir Zamanlar Kardeştiler 1983
Dostlar Sağolsun 1983
Yıldızlar da Kayar 1983
İkimiz De Sevdik 1983
Ölüme Son Adım 1983
Küçük Ağa 1983
Islak Mendil 1982 http://unutmayacagiz.com/
Günaha Girme 1982
Yakılacak Kadın 1982
Yaşamak Seninle Güzel 1982
Kan Bağı 1981
Antepli 1981
Mecnun 1981
Milcan 1981
Ben Topraktan Bir Canım 1980
Perişanım 1980
Sevgi Dünyası 1980
Babanın Kızları 1979
Yorgun Savaşçı 1979
Madrabaz 1979
Nokta İle Virgül Paldır Küldür 1979
Süpermen Dönüyor 1979
Şahin 1979
Pusu 1979
Ana Ocağı 1977
Hatasız Kul Olmaz 1977
Çakal Avı 1977
Kan 1977
Babanın Suçu 1976
Bodrum Hakimi 1976
Tilki Payı 1976
Kılıç Aslan 1975
Bir Araya Gelemeyiz 1975
Cemil 1975
Kara Murat Ölüm Emri 1974
Kara Murat Kardeş Kanı 1974
Bırakın Yaşayalım 1974
Kanunun Zinciri 1974
Mekansız Öldüler 1974
Saymadım Kaç Yıl Oldu 1974
Türk Aslanları 1974
Yankesici 1974
Dayı 1974 http://unutmayacagiz.com/
Kin 1974
Başlık Parası 1973
Dağ Kanunu 1973
Gazi Kadın / Nene Hatun 1973
Topal 1973
Büyük Soygun 1973
Duvak 1973
Maceraya Bayılırım 1973
Ölüm Kararı 1973
Zalim 1973
Acı Zafer 1972
Korkusuz Beşler 1972
Parola Yıldırım 1972
Ölüm Bebekleri 1972
Batıda Kan Vardı / Batıda Ölüm Var 1972
Bitirim Kemal 1972
Öldüren Takip 1972
Aşka Susayanlar 1972
Vahşi Ve Güzel 1972
Kanlı Değirmen 1972
Kartallar 1971
Şafakta Silah Sesleri 1971
Bin Bela Bir Kurşun 1971
Çılgın Bakireler 1971
İki Yosmaya Bir Kurşun 1971
İntikam Saati 1971
İntikam Kartalları 1971
Kaf Dağını Terk Edenler 1971
Kanunsuz Yaşayanlar 1971
Kaplan Tuzağı 1971
Kirli Eller 1971
Ölümden De Acı 1971
Şeytana Uyduk Bir Kere 1971
Casus Kıran / Yedi Canlı Adam 1970
Maskeli Şeytan 1970
Canlı Hedef 1970
Duyduk Duymadık Demeyin 1970
Hedefte İki Kişi 1970
İki Cesur Adam 1970
Kan Ve Tabanca 1970
Kızım Sana Emanet 1970
Demir Pençe Casuslar Savaşı 1969
Kanlı Gelinlik 1969
Osman Efe 1969
Zalimin Zulmü Varsa 1969
Demir Pençe 1969
Kızıl Maske 1968
Casus Kıran 1968
Sinanoğlu 1968
Ölümsüz Adam 1968
Maskeli Beşlerin Dönüşü 1968
Beş Asi Adam 1968
Sinanoğlu’nun Dönüşü 1968
Kral Kim 1968
Kaçak 1968
Belalı Beşler 1968
Kara Pençe 1968
Kızgın Adam 1968
Kader 1968
Maskeli Beşler 1968
Kafkas Kartalı 1968
Killing Uçan Adam’a Karşı 1967
Hayat Acıları 1967
Çirkin Kral Affetmez 1967
Benim Adım Kerim 1967
Malkoçoğlu Krallara Karşı 1967
Soy Ve Öldür 1967
Çelik Bilek 1967
Büyük Kin 1967
Bir Katil Sevdim 1967
Hırsız Prenses 1967
Ağa Düşen Kadın 1967
Killing Canilere Karşı 1967
222 No’lu Dosya 1967
Şark Yıldızı 1967
Son Kurban 1967
Killing İstanbul’da 1967
Namus Belası 1967
Yarın Çok Geç Olacak 1967
Caniler Kralı Killing 1967
Kovboy Ali 1966
Hedef Ankara 1966
Yumrukların Kanunu 1966
Garibim Çalıkuşu 1966
Kahramanlar Köyü 1966
İntikam Yemini 1966
Korkusuz Adam 1966
Kumsalda Üç Kadın 1966
Affedilmeyen Günah 1965
Sırtımdaki Bıçak 1965
Kanlı Kale 1965
Kocatepe’nin Üç Süvarisi 1964
Çapkın Efe 1964
Elalem Ne Der 1962
http://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m_Gencer

Yorum

Yorum

Kategori:Sinema Tiyatro, Y
Yorum (0)
Etiketler: , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119824, Boran Kaya= 111689, Mimar Sinan= 110278, Taner Şener= 19343, Tarık Gürcan= 17297, Latife Saruhan= 16387, Ünal Gürel= 15969, Sevim Şengül= 15872, Ali Şen= 15404, Aydın Babaoğlu= 15378, Derya Arbaş= 15353, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14966, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14535, Mehmet İbrahim Kurt= 14524,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>