Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

24-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Yılmaz Zafer

Kategori Sinema Tiyatro, Y
Dogum Tarihi 24.09.1956
Ölüm Tarihi 09.11.1995
Öleli tam 15 gün 0 ay 22 yil Olmus :(
Görüntülenme: 2.148
Paylaş

Biyografisi


Yılmaz Zafer:
Doğumu: 24 Eylül 1956
Ölümü: 9 Kasım 1995, İstanbul
Tiyatro ve sinema sanatçısı.

Perihan Savaş’a hayranlığı nedeniyle Fatih Halkevi’nde tiyatroya başlayan, daha sonra Şehir Tiyatroları’na geçen Yılmaz Zafer, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında rol aldı. 1976 yılında sinemaya başladı, 40’tan fazla film çevirdi. 1987’de uzun süredir hayran olduğu Perihan Savaş’la evlendi, bu evlilikten bir çocuk sahibi oldu. Eşiyle birlikte “Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi”‘ni kurdular. İlki 1994 nisan ayında iki kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan sanatçı, bu nedenle geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.İskilip’li Akif Hoca filminde, köklü değişimlerin yaşandığı Atatürk Türkiye’sinde devrimlere karşı çıktığı için idam cezasına mahkûm olan İskilip’li Akif Hoca’nın avukatı Ferit rolüyle seyirciyi etkiledi.

Filmografisi:
Kurtuluş – 1994
Göç – 1993
Ufukta Bir Ağaç – 1993
Al Dudaklım – 1993
Zirvedekiler – 1993
İskilipli Atıf Hoca – 1993
Dağ Çiçeği – 1992
Bir Daha Asla – 1992
Bir Zamanlar Sarhoştu – 1992
Talaz – 1992
Ateş Üstünde Yürümek – 1991
Kurt Kanunu – 1991
Yarına Gülümsemek – 1991
Medcezir Manzaraları – 1989
Türkmen Düğünü – 1989
Acı Yıllar – 1989
Kaldırım Serçesi – 1989
Arka Evin İnsanları – 1988
Yaşamak – 1988
Kızım ve Ben – 1988
Sarışınım – 1987
Vur Hançerini Kadınım – 1987
Toprağın Gelini – 1987
Yavrumu Kurtarın – 1987
Yabancı Bir Sevgi – 1987
Dilan – 1986
Oteldeki Cinayet – 1986
Aaahhh Belinda – 1986
Bir Günlük Aşk – 1986
Dayak Cennetten Çıkma – 1986
Değişim – 1986
Elmayı Kim Isırdı – 1986
Genç Ve Dul – 1986
Sevmek Neye Yarar – 1986
Bir Daha Umut – 1986
Kahreden Gençlik – 1985
Dul Bir Kadın – 1985
Adı Vasfiye – 1985
Tele Kızlar – 1985
Suçlu Gençlik – 1985
Karanfilli Naciye – 1984
Babanın Suçu – 1976

http://www.msxlabs.org/forum/tiyatro-tr/273544-yilmaz-zafer-yilmaz-zafer-kimdir-yilmaz-zafer-hakkinda.html

Yorum

Yorum

Kategori:Sinema Tiyatro, Y
Yorum (0)
Etiketler: , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119836, Boran Kaya= 111690, Mimar Sinan= 110283, Taner Şener= 19349, Tarık Gürcan= 17301, Latife Saruhan= 16388, Ünal Gürel= 15974, Sevim Şengül= 15873, Ali Şen= 15405, Aydın Babaoğlu= 15379, Derya Arbaş= 15353, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14966, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14661, Kazım Kartal= 14535, Mehmet İbrahim Kurt= 14526,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>