Yavuzer Çetinkaya

Ölüm Nedeni: kalp krizi
Öleli tam: 30 yıl, 0 ay, 26 gün olmuş.
Öldügünde: 44 yaşındaydı.

Yavuzer Çetinkaya, (d. 7 Mart 1948, İzmir – ö. 21 Temmuz 1992, İstanbul), Türk oyuncu ve yazardır.

Liseyi Robert Kolej’de tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Dostlar Tiyatrosunda da görev yapan Yavuzer Çetinkaya, film ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, iki de kitap yazdı. Aynı zamanda senaryo yazarlığı ve yönetmenlik de yaptı. Yine bir oyuncu olan Meral Çetinkaya’nın eşi olan sanatçı, kalp krizi nedeniyle 21 Temmuz 1992’de 44 yaşındayken öldü.

Kitapları
Gün Dönerken, Mitos-Boyut Yayınları, 1993
Savaş ve Doğum

Ödülleri
44.Salerno Film Festivali, 1992, Jüri özel ödülü

Senaryoları
Deniz Kızı
Yılanların Öcü(film)

Rol aldığı bazı oyunlar
Bitmeyen Kavga
Ezenler Ezenler Başkaldıranlar
Düşmanlar
Alpagut Olayı
Abdülcambaz
Soruşturma
Havana Duruşması
Filmografisi
Kurtuluş Milletvekili – 1991
Yıldızlar Gece Büyür – 1991
Menekşe Koyu – 1991
Robert’in Filmi (Robert’s Movie) – 1990
Gün Ortasında Karanlık – 1990
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni 1990
Kaldırım Serçesi – 1989
Bizimkiler – 1989 – 1992
Üçüncü Göz – 1988
Yabancı – 1988
On Kadın – 1987
Rumuz Goncagül – 1987
Yer Demir Gök Bakır – 1987
Ses – 1986
Deli Deli Küpeli – 1986
Manden İ Manen – 1986
Asiye Nasıl Kurtulur? – 1986
Davacı – 1986
Beyoğlu’nun Arka Sokakları – 1986
Bir Avuç Cennet – 1985
Amansız Yol – 1985
Gurbetçi Şaban – 1985
Kurbağalar – 1985
Seyyid – 1985
Son Darbe – 1985
Pehlivan – 1984
Ortadirek Şaban – 1984

Yavuzer Çetinkaya ne zaman ve neden öldü?
Yavuzer Çetinkaya Ölüm nedeni?
Yavuzer Çetinkaya kaç yaşında öldü?
Yavuzer Çetinkaya nereli?
Yavuzer Çetinkaya Nerede doğdu?