Erdinç Dinçer

Ölüm Nedeni: Siroz
Öleli tam: 13 yıl, 0 ay, 9 gün olmuş.
Öldügünde: 74 yaşındaydı.

Erdinç Dinçer (1 Ocak 1944 – 24 Ocak 2010[1]), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.
Devlet Tiyatrolarında çalıştı, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Yaklaşık dört yıl boyunca siroz hastalığıyla mücadele etti.[1] Sanatçı 45 yıllık sanat yaşamında [2] tiyatrodan kopmamasına rağmen Bizimkiler (dizi) dizisindeki “Muhasebeci Ergun” rolüyle tanınarak 14 yıl süreyle bu karakteri canlandırdı. Bazı filmlerde kurgucu olarak görev yapan Dinçer, siroz nedeniyle 24 Ocak 2010 günü yaşamını yitirdi.

Filmografisi
Mavi Kuş – 2006
Emret Komutanım (Asteğmen Kerim’in babası / 7. Bölüm) – 2005
Kısa Devre – 2002
Abuzer Kadayıf – 2000
Duruşma – 1999
Bücür Cadı – 1999
Otostop – 1996
Oğlum Adam Olacak – 1995
Saygılar Bizden – 1993
Yazlıkçılar – 1993
İnsanlar Yaşadıkça – 1992
Bizimkiler – 1989
Perihan Abla – 1986

Erdinç Dinçer için yapılan aramalar

Erdinç Dinçer, Erdinç Dinçer biyografi, Erdinç Dinçer hayatı, Erdinç Dinçer özgeçmişi, Erdinç Dinçer hakkında, Erdinç Dinçer doğum yeri, Erdinç Dinçer fotoğraf, Erdinç Dinçer video, Erdinç Dinçer resim, Erdinç Dinçer kimdir?, Erdinç Dinçer kaç yaşında?, Erdinç Dinçer kaç yaşında öldü? Erdinç Dinçer nereli, Erdinç Dinçer memleketi Erdinç Dinçer ne zaman ve neden öldü? Erdinç Dinçer Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Erdinç Dinçer
Google'de ara: Erdinç Dinçer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir