Kurtuluş Türkgüven

Ölüm Nedeni: yaslilik
Öleli tam: 13 yıl, 1 ay, 12 gün olmuş.
Öldügünde: 55 yaşındaydı.

Kurtuluş Türkgüven (d. 1 Ocak 1954, Tarsus, Mersin – ö. 4 Temmuz 2009, Adana), Türk müzisyen.

“İstanbul Sokakları” ve “Keskin Bıçak” gibi şarkılarla 35 yıldır sahnelerde olan şarkıcı Kurtuluş Türkgüven, 54 yaşında yakalandığı pankreas kanseri, hastalığı sonucu 2009 yılında ölmüştür. Sanat yaşamı boyunca toplam 13 albüm yapmıştır.[2] Adana´da Kabasakal Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Diskografi
Albümler [3]

Duydum Evleniyormuşun (1984)
Sevdalı (1986)
Gelsene (1987)
Yaşanmıyor (1988)
Biricik Sevgilimsin (1988)
Çok Mu Gördünüz (1990)
İnan Ki (1991)
Kurtuluş & Gitar (1991)
Geçmiyor Geceler (1993)
Aç Kapıyı Meyhaneci (Niçin) (1994)
Kurtuluş’95 (1995)
Türkülerimiz (1997)
Keskin Bıçak (2000)
2002’de (2002)
Neredesin Sen (2004)
Size Özel (2008)
Enstrümental

Kurtuluş Türkgüven ne zaman ve neden öldü?
Kurtuluş Türkgüven Ölüm nedeni?
Kurtuluş Türkgüven kaç yaşında öldü?
Kurtuluş Türkgüven nereli?
Kurtuluş Türkgüven Nerede doğdu?