Renç Koçibey, (d.1942, İstanbul - ö. 9 Şubat 1993, İzmit)Bir dönem Fransa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a geri dönerek Saint Joseph Lisesi'ni bitirmiştir. Motosiklet tutkusunun ardından ralliye merak sardı. Türkiye'deki ilk rallisini 1968 yılında Anadol ile kazandı. Ardından Türkiye Ralli'sini birçok defa daha kazandı. Özellikle yokuş aşağı ve kötü hava şartlarındaki üstün pilotluğuyla tanınırdı. -1984'de Balkan Şampiyonluğu kazandı. 1988'de dünyanın en iyi Mitsubishi pilotu seçildi ve iki kez Paris-Dakar Ralli'sine katıldı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koçibey, Ali Sipahi Ralli'si için İzmit yakınlarında yaptığı hazırlık sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etti.
Ölüm nedeni: motosiklet|rallici|Renç Koçibey|Renç Koçibey hayati|Renç Koçibey kimdir|turk rallici | E
Kategori: Spor
Rastgele Profil: Fikret Adil Kamertan, Hayrettin Karaca, Turhan Özek, 2011'de aramızdan ayrılan isimler..., Tanju Duru, Genç Yaşta Kaybettiğimiz Yıldızlar, Yusuf Nalkesen, Ömer Uluç,
PAYLAS:
#unutmayacağız Özetini, HER GÜN, ücretsiz almak, son dakika olaylarından, yeniliklerden haberdar olmak ister misin? Posta Kutusunu Ücretsiz kaydol ve gelişmeleri takip et ...!