Engin İnal

Ölüm Nedeni: kanser
Öleli tam: 18 yıl, 11 ay, 21 gün olmuş.
Öldügünde: 62 yaşındaydı.

Engin İnal (d. 1942; İstanbul – ö. 20 Haziran 2004; İstanbul), Türk oyuncu, çevirmen, yazardır.

Engin İnal, 1942 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Fransız Edebiyatı ve Mukayeseli Roman Dilleri Filolojisi bölümünü bitiren Engin İnal, bir süre öğretmenlik ve öğretim görevliliği yaptı.

Engin İnal, ilk olarak Galatasaray Lisesi’nde Fransızca Öğretmenliği yaptı. Daha sonra Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Marmara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Fransızca çeviriler de yapan Engin İnal, 50 civarında kitap ve ansiklopedi çevirisi yapmıştır.

1960’lı yıllarda sinema oyunculuğu da yapan Engin İnal, yüzlerce filmde rol aldı. Ayrıca 5 film ve bir de dizinin senaryosunu yazdı.

1985 yılında Türkan Şoray ve Cihan Ünal ile birlikte oynadığı Bir Kadın Bir Hayat adlı filmde canlandırdığı Orhan karakteri ile 22. Antalya Film Şenliği kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Son olarak senaryosunu yazdığı Umutların Ötesi adlı dizide Perihan Savaş ve Reha Yeprem ile birlikte kendisi de oynadı.

Engin İnal, 20 Haziran 2004 tarihinde kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
Karga ve Tilki – 1969 …. Canlandırma
3. Hisar Kısa Film Yarışması, 8mm Dalı Jüri Özel Ödülü. 1969

Silgi – 1970 …. Canlandırma
Hisar Kısa Film Yarışması, Özel Ödül. 1970
Senarist Filmografisi
Umutların Ötesi – 2003 (TV Dizisi)
Babam Olur musun? – 1999 (TV Filmi)
Yasak Sokaklar – 1993 (TV Filmi)
Oyuncu Filmografisi
Sensiz Yaşanmaz – 2006
Serseri – 2003 (TV Dizisi)
Umutların Ötesi – 2003 (TV Dizisi)
Belalım Benim – 2002 (TV Dizisi)
Kumsaldaki İzler – 2002 (TV Dizisi)
Karaoğlan – 2002 (TV Dizisi)
Cinlerle Periler – 2001 (TV Dizisi)
Sultan – 2001 (TV Dizisi)
Şeytan Çıkmazı – 2001 (TV Filmi)
Bir Aşk Hikayesi – 2000 (TV Filmi)
Yılan Hikayesi – 1999 (TV Dizisi)
Babam Olurmusun? – 1999 (TV Filmi)
Gece Şahinleri – 1999 (TV Filmi)
Şampiyon – 1999 (TV Filmi)
Güneşe Doğru – 1999 (TV Dizisi)
Ferman – 1999
Cumhuriyet – 1998
Sıcak Saatler – 1998 (TV Dizisi)
Hesabım Bitmedi – 1998 (TV Dizisi)
Unutabilsem – 1998 (TV Dizisi)
Acı Günler – 1997 (TV Dizisi)
Yalan – 1997 (TV Filmi)
Kaside-i Bürde Şairi / Kaab Bin Züheyr – 1997
Yaban Otları – 1997 (TV Filmi)
Düşman Oluruz – 1997 (TV Filmi)
Hasret Yolu – 1997 (TV Filmi)
Aşk Acısı – 1996
Kurtuluş – 1996 (TV Filmi)
Bu Sevda Bitmez – 1996 (TV Dizisi)
Çıkmaz Yol – 1996 (TV Filmi)
Bitirim Şoför – 1996 (TV Filmi)
Ölümsüz Karanfiller – 1995
Yalnızlık Duygusu – 1995
Fırtınalar – 1995 (TV Dizisi)
Huzura Giden Yol / Fudayl Bin İyad Hz. – 1995 (TV Filmi)
Kesişme – 1995 (TV Filmi)
Aşk Ölümden Soğuktur – 1994
Büyük Bedel – 1994
Oy Deposu – 1994
Soğuk Geceler – 1994
Kaygısızlar – 1994 (TV Dizisi)
Gurur – 1994 (TV Dizisi)
Sensiz Olmaz – 1994 (TV Filmi)
Sevgili Oğlum – 1994
Ölüm Oyunu – 1994
Ölüm ve Giz – 1994 (TV Filmi)
İhanet Çığlıkları – 1994
Hayri Beyin Son Aşkı – 1993
İskilipli Atıf Hoca / Kelebekler Sonsuza Uçar – 1993
İstanbul’un Orta Yeri Sinema – 1993
Oyun İçinde Oyun – 1993
Üç Kişilik Dünya – 1993 (TV Dizisi)
Kederli Yıllar – 1993 (TV Dizisi)
Hasat / Hacı Bayram-ı Veli Hz. – 1993
Kanlı Para – 1993
Kafes Kuşları – 1993
Aşkın Sonsuz Dansı – 1992 (Video)
Bişr-i Hafi (Bir Zamanlar Sarhoştu) – 1992
Sürgün – 1992
Aysarının Zilleri – 1992 (TV Dizisi)
Mümin ile Kafir – 1992
Çizme – 1991
Yıldızlar Gece Büyür – 1991 (TV Dizisi)
Aşk Üçgeni – 1990
Kanımdaki Şeytan – 1990
Hanımın Çiftliği – 1990 (TV Dizisi)
Üç Arkadaş – 1990 (TV Dizisi)
Oyun Bozuldu – 1990 (Video)
Kurye Kız – 1990 (Video)
Fazilet – 1989
Güneş Yine Doğacak – 1989
Öyle Bir Kadın Ki – 1989
Sessiz Fırtına – 1989
Suçumuz Kadın Olmak – 1989
İstanbul – 1989
Geçmiş Bahar Mimozaları – 1989 (TV Dizisi)
Atlı Karınca – 1989 (TV Dizisi)
İnsanlar Yaşadıkça – 1989 (TV Dizisi)
Bir Kadın Bir Yaşam – 1989 (TV Dizisi)
Acıların Günlüğü – 1988
Bir Yaz Yağmuru – 1988
Yengeç Burcu – 1988
Sesini Arayan Kadın (Ninni Bebek) – 1988 (Video)
Kıbrıs’ta Vuruşanlar – 1988 (TV Dizisi)
Biri Ve Diğerleri – 1987
Hayallerim, Aşkım Ve Sen – 1987
72. Koğuş – 1987
Bir Avuç Gökyüzü – 1987
Bütün Kuşlar Vefasız – 1987
Günah Gecesi – 1987
Papatya – 1987
Sevgiye Hasret – 1987
Ziyaret – 1987
Skandal – 1987
Mesela Muzaffer – 1987 (TV Dizisi)
Bitmeyen Sevda – 1986
Mavi Melek – 1986
Oteldeki Cinayet – 1986
Suçumuz İnsan Olmak – 1986
Bir Daha Umut – 1986
Oğlum Oğlum – 1986
Bir Kadın Bir Hayat – 1985
Kuyucaklı Yusuf – 1985
Kadın İntikamı – 1968
Kadın Düşmanı – 1967
Serseriler Kralı – 1967
Yarın Çok Geç Olacak – 1967
Meyhanenin Gülü – 1966
Aslan Pençesi – 1966
Baybora’nın Oğlu – 1966
Dişi Kartal – 1966
Fırtına Beşler – 1966
Katiller De Ağlar – 1966
Kıran Kırana – 1966
Ölüm Yolcuları – 1966
Yosma – 1966
Posta Güvercini – 1965
Sevgili Öğretmenim – 1965
Şepkemin Altındayım – 1965
Yasak Sokaklar – 1965
Hepimiz Kardeşiz – 1964
Ödülleri
Bir Kadın Bir Hayat
22. Antalya Film Şenliği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü. 1985

Engin İnal için yapılan aramalar

Engin İnal, Engin İnal biyografi, Engin İnal hayatı, Engin İnal özgeçmişi, Engin İnal hakkında, Engin İnal doğum yeri, Engin İnal fotoğraf, Engin İnal video, Engin İnal resim, Engin İnal kimdir?, Engin İnal kaç yaşında?, Engin İnal kaç yaşında öldü? Engin İnal nereli, Engin İnal memleketi Engin İnal ne zaman ve neden öldü? Engin İnal Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Engin İnal
Google'de ara: Engin İnal

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir