İstiklal Harbi Kumandanlarımız

Ölüm Nedeni: Savas
Öleli tam: 100 yıl, 8 ay, 5 gün olmuş.
Öldügünde: 4 yaşındaydı.

Kurtuluş Savaşı Kumandanlarımız
1- Ali Fuat Cebesoy (Korgeneral)
2- Cevat Çobanlı (Korgeneral)
3- Fevzi Çakmak (Mareşal)
4- Kâzım Karabekir (Korgeneral)
5- Fahrettin Altay (Korgeneral)
6- Kazım İnanç (Tümgeneral)
7- Ali Sait Akbaytugan (Korgeneral)
8- Hikmet Ayerdem (Tümgeneral)
9- Kemalettin Sami Gökçen (Tümgeneral)
10-İzzettin Çalışlar (Tümgeneral)
11- Şükrü Naili Gökberk (Tümgeneral)
12- Asım Gündüz (Tümgeneral)
13-Cafer Tayyar Eğilmez (Tümgeneral)
14- Halis Bıyıktay (Kurmay Albay)
15- Mehmet Emin Çolakoğlu (Tuğgeneral)
16- Mehmet Kâzım Dirik (Tümgeneral)
17- Mehmet Sabri Erçetin (Tümgeneral)
18- Mehmet Sabit Noyan (Kurmay Albay)
19- Hasan Basri Saran (Kurmay Albay)
20- Halit Karsılalan (Tümgeneral)
21- Yakup Şevki Subaşı (Korgeneral)
22- Kâzım Fikri Özalp (Korgeneral)
23- Rüştü Akın (Kurmay Albay)
24- Aşir Atlı (Kurmay Albay)
Türk Milleti olarak minnettarız.
Nurlar içinde yatın..? #unutmayacagiz

Kurtuluş Savaşı Ne Zaman Başladı ve Ne Zaman Bitti?
Kurtuluş Savaşı’nın başlama tarihi bazı kaynaklarda değişiklik göstermektedir. Resmi kaynaklara göre savaşın başlama tarihi 15 Mayıs 1919 yılıdır. Yunan askeri bu tarihte İzmir’i işgal etmiş ve Kurtuluş Savaşı başlamıştır. Ancak bazı kaynaklarda savaşın başladığı tarih olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919 yılı verilmiştir.

İzmir’in işgal edilmesiyle birlikte, dönemin gazetecilerinden biri olan Hasan Tahsin savaşın ilk kurşununu Yunan askerine attı. Osmanlı hükümeti ve padişah ise sırasıyla yapılan bu işgallere karşı tepkisiz kaldı. Bu durumda Kuvayi Milliye adı verilen bir direniş örgütü kuruldu. Atatürk, Samsun’a çıktığı zaman Amasya genelgesini yayınladı. Genelgede vatanın bütünlüğü ve milletin istikbali vurgulanarak milli mücadele tüm ülkede yayılmaya başladı. Osmanlı hükümeti ise İstanbul’un işgal edilmesi ile birlikte çökmüştür.

Anadolu’nun her yerinde İngiliz, Yunan, Fransız, İtalyan ve Ermeni birlikleri ile savaşıldı. Kurtuluş Savaşı’nın ilk savunma hattı ise Batı cephesi oldu. İzmir, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir’de Kuvayi Milliye orduları direniş gösterdi. Burada gerçekleşen savaşta ilk başta başarılı olunamadı. Daha sonra düzenli ordu kurularak birçok bölge kurtarıldı. Güney cephesinde ise Ermeniler ve Fransızlar ile mücadele edildi. Bu direniş ile Adana, Maraş, Urfa düşman işgalinden kurtarıldı. Ermenilerin Doğu Anadolu’da bir devlet kurmak istemesinden dolayı bölgedeki pek çok yere işgale uğradı. Ancak birkaç ay sonra bu bölgede geri alındı.

Kurtuluş Savaşı 13 Ekim 1922 yılında Mudanya Mütarekesi ile fiilen, 24 Temmuz 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması ile tamamen bitmiştir. Lozan Antlaşması ile Türkiye’nin sınırları üzerindeki egemenliği resmen kabul edilmiştir.

İstiklal Harbi Kumandanlarımız için yapılan aramalar

İstiklal Harbi Kumandanlarımız, İstiklal Harbi Kumandanlarımız biyografi, İstiklal Harbi Kumandanlarımız hayatı, İstiklal Harbi Kumandanlarımız özgeçmişi, İstiklal Harbi Kumandanlarımız hakkında, İstiklal Harbi Kumandanlarımız doğum yeri, İstiklal Harbi Kumandanlarımız fotoğraf, İstiklal Harbi Kumandanlarımız video, İstiklal Harbi Kumandanlarımız resim, İstiklal Harbi Kumandanlarımız kimdir?, İstiklal Harbi Kumandanlarımız kaç yaşında?, İstiklal Harbi Kumandanlarımız kaç yaşında öldü? İstiklal Harbi Kumandanlarımız nereli, İstiklal Harbi Kumandanlarımız memleketi İstiklal Harbi Kumandanlarımız ne zaman ve neden öldü? İstiklal Harbi Kumandanlarımız Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: İstiklal Harbi Kumandanlarımız
Google'de ara: İstiklal Harbi Kumandanlarımız