Mübeccel Vardar

Ölüm Nedeni: akciğer kanseri
Öleli tam: 16 yıl, 4 ay, 8 gün olmuş.
Öldügünde: 46 yaşındaydı.

Mübeccel Vardar (d. 9 Ocak 1960, İstanbul – ö. 27 Mayıs 2006), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

Mübeccel Vardar, 9 Ocak 1960 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü”nden mezun olan Mübeccel Vardar, Harold ve Maude adlı oyun ile Kenter Tiyatrosunda profesyonel oldu.

Cyrano de Bergerac, Ölümü Yaşamak, Babalar ve Oğullar, Gönül Suçları, Şafak Yıldızları, Yarın Cumartesi, Kökler, Arzu Tramvayı, Nice Yıllar adlı oyunlarda rol aldı.

Mübeccel Vardar, Tiyatro İstanbul’da da “Acaba Hangisi” adlı oyunda oynamıştı. Halit Refiğ”in “Hanım” ve en son Yavuz Turgul’un Gönül Yarası filmlerinde rol alan sanatçı, Çalıkuşu, Saat Sabahın Dokuzu, Kuşlu Çorap, Önce Canan, Ayı, Uğurlugiller, Hastane, Dişi Kuş, Yabancı Damat adlı televizyon dizilerinde oynamıştı.

Mübeccel Vardar, akciğer kanseri nedeniyle, 27 Mayıs 2006 tarihinde daha 46 yaşındayken vefat etti.

Filmografisi

2004 Yabancı Damat – Hayriye
2004 Gönül Yarası – Eczacı Berrin Hanım
2004 Dişi Kuş
2002 Zalim
2000 Borsa
1993 Hastane – Başhekim Figen Toker
1991 Varsayalım İsmail
1988 Önce Canan
1988 Uğurlugil Ailesi
1988 Kuşlu Çorap
1988 Hanım – Müzeyyen
1987 Saat Sabahın Dokuzu
1986 Çalıkuşu – Öğrenci

Ölümü
Vardar, bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanseri nedeniyle, 27 Mayıs 2006 Cumartesi günü 46 yaşında öldü.[1]

Mübeccel Vardar için yapılan aramalar

Mübeccel Vardar, Mübeccel Vardar biyografi, Mübeccel Vardar hayatı, Mübeccel Vardar özgeçmişi, Mübeccel Vardar hakkında, Mübeccel Vardar doğum yeri, Mübeccel Vardar fotoğraf, Mübeccel Vardar video, Mübeccel Vardar resim, Mübeccel Vardar kimdir?, Mübeccel Vardar kaç yaşında?, Mübeccel Vardar kaç yaşında öldü? Mübeccel Vardar nereli, Mübeccel Vardar memleketi Mübeccel Vardar ne zaman ve neden öldü? Mübeccel Vardar Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Mübeccel Vardar
Google'de ara: Mübeccel Vardar