Sevda Aydan

Ölüm Nedeni: anemi ve meme kanseri
Öleli tam: 4 yıl, 1 ay, 19 gün olmuş.
Öldügünde: 88 yaşındaydı.

Sevda Aydan (1930, Ankara – 6 Nisan 2018, İzmir)[1], Türk oyuncu, ressam, akademisyen ve opera sanatçısı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı şan ve opera bölümlerini bitirdi.[1] İlk olarak Ankara Devlet Operası’nda kariyerine başlayan Aydan, Carmen, Manon Lescaut ve Salome operalarında başrolde yer aldı.[1] 1962 yılında Sovyetler Birliği’nin daveti ile Bakü, Tiflis ve Erivan operalarında sahne aldı ve birçok ülkede konserler verdi.[1] 1967’de Ankara Devlet Operasından ayrıldı ve farklı gazino ve kulüplerde klasik batı müziği alanında çalıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuarında profesör olarak akademik kadroya dahil edildi.[2] Millî basketbolcu Efe Aydan ile kendisi gibi oyuncu olan Ege Aydan’ın annesi olan Sevda Aydan, ilki 1974’te çekilen Kaynanalar adlı yapımda canlandırdığı Tijen Hakmen karakteriyle tanındı.

Sevda Aydan, 13 Mart 2018’den bu yana demans, anemi ve meme kanseri tedavisi gördüğü İzmir’in Konak ilçesinin Alsancak semtindeki bir hastanede 6 Nisan 2018’de 88 yaşında hayatını kaybetti.[3] Cenazesi İzmir Alaçatı Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Filmografi
1996 – Solgun Bir Sarı Gül
1988 – Kaynanalar (Tv dizisi) (Tijen)
1978 – Evlidir Ne Yapsa Yeridir
1975 – Teşekkür Ederim Büyükanne
1975 – Kaynanalar (Sinema Filmi)
1975 – Hayret 17
1975 – Bak Yeşil Yeşil
1974 – Kaynanalar (Tv dizisi)

Sevda Aydan ne zaman ve neden öldü?
Sevda Aydan Ölüm nedeni?
Sevda Aydan kaç yaşında öldü?
Sevda Aydan nereli?
Sevda Aydan Nerede doğdu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.