Ali Cağaloğlu

Ölüm Nedeni: karaciğer ve kalp yetmezliği
Öleli tam: 12 yıl, 9 ay, 24 gün olmuş.
Öldügünde: 80 yaşındaydı.

Ali Cağaloğlu (5 Ağustos 1930, İstinye – 23 Haziran 2011, Kanlıca, Beykoz) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul’un Cağaloğlu semtine adını veren Yusuf Sinan Paşa’nın torunu olan sanatçı, Adapazarı Halkevi tiyatro kolunun,Adapazarı’nda yerel tiyatronun ilk kurucularındandır. Tiyatro, sinema ve televizyonda çeşitli rollerde yer almıştır.

81 yaşındaki tiyatrocu, karaciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Kendisinden haber alınamayınca çilingir yardımıyla Cağaloğlu’nun Kanlıca’daki evine girildi ve yatağında ölü bulundu.

Cağaloğlu, Sevgili Dayım, Batsın Bu Dünya, Gurbetçiler, İki Aile gibi yapımlarda rol almıştı. Mezarı Kanlıca, Beykoz’daki Kanlıca Mezarlığı’ndadır.
Filmografisi
Umut – 2007
İki Aile – 2006
Cennet Mahallesi – 2005
Tatil Aşkları – 2004
Biz Boşanıyoruz – 2004
Hayat Bilgisi – 2004
Ömerçip – 2003
Alacakaranlık – 2003
Yeter Anne – 2002
Benimle Evlenir misin – 2001
Çilekli Pasta – 2000
Hiç Bana Sordun mu? – 2000
Dadı – 2000
Gurbetçiler – 1996
Mahallenin Muhtarları – 1992
Kanca – 1986
Davacı – 1986
Güneşli Bataklık – 1977
Sevgili Dayım – 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet – 1976
Batsın Bu Dünya – 1975
Yarınlar Bizim – 1975
Baba Bizi Eversene – 1975
Kuvvet Macunu – 1975
Güler Misin Ağlar Mısın – 1975
Eşkıya – 1996

Ali Cağaloğlu için yapılan aramalar

Ali Cağaloğlu, Ali Cağaloğlu biyografi, Ali Cağaloğlu hayatı, Ali Cağaloğlu özgeçmişi, Ali Cağaloğlu hakkında, Ali Cağaloğlu doğum yeri, Ali Cağaloğlu fotoğraf, Ali Cağaloğlu video, Ali Cağaloğlu resim, Ali Cağaloğlu kimdir?, Ali Cağaloğlu kaç yaşında?, Ali Cağaloğlu kaç yaşında öldü? Ali Cağaloğlu nereli, Ali Cağaloğlu memleketi Ali Cağaloğlu ne zaman ve neden öldü? Ali Cağaloğlu Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Ali Cağaloğlu
Google'de ara: Ali Cağaloğlu