Ali Gaffar Okkan

Ölüm Nedeni: Suikast
Öleli tam: 23 yıl, 1 ay, 24 gün olmuş.
Öldügünde: 48 yaşındaydı.

Ali Gaffar Okkan (d. 24 Şubat 1952; Hendek, Sakarya – ö. 24 Ocak 2001, Diyarbakır) Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili hâlen meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüş Diyarbakır emniyet müdürüdür. Diyarbakır’da “Gaffar Baba” olarak bilinir ve hatırlanır.

Ali Gaffar Okkan Kimdir ?
Ali Gaffar Okkan, 1952’de Sakarya’nın Hendek ilçesinde dünyaya gelen, Diyarbakır Emniyet Müdürü görevindeyken suikaste uğrayarak şehit olan polis müdürüdür.

Okkan, Eğitim hayatını 30 Eylül 1970’de Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973’te Polis Akademisi’nden mezun olarak tamamladı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne komiser yardımcısı olarak atandı.

Yaklaşık 10 yıl boyunca emniyet amirliği rütbesine kadar yükselip görev yapan Ali Gaffar Okkan, 1983’te Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı ve 1985’te şube müdürlüğüne terfi etti.

1986’da Eskişehir’de Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptı. 1992’de emniyet müdür yardımcısı olan Ali Gaffar Okkan, 6 Aralık 1993’te 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti ve yeni görev yeri olan Kars’a il emniyet müdürü olarak atandı.

18 Kasım 1997’de Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Ali Gaffar Okkan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nü de bitirdi.

Kars’ta emniyet müdürü olarak görev yaparken PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir emniyet müdürüydü.

Hizbullah terör örgütü lideri Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’da yakalanmasında büyük payı olan Ali Gaffar Okkan, örgütün çökertilmesinde oldukça önemli bir rol oynadı.

24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sularında valilik binasına makam aracıyla giderken, kimliği belirsiz kişiler tarafından pusuya düşürüldü ve açılan ateş sonucu olay yerinde şehit oldu.

Cinayet günümüzde de halen çözülememiş, ancak Hizbullah terör örgütü tarafından yapıldığına dair iddialar bulunmaktadır.

Ali Gaffar Okkan için yapılan aramalar

Ali Gaffar Okkan, Ali Gaffar Okkan biyografi, Ali Gaffar Okkan hayatı, Ali Gaffar Okkan özgeçmişi, Ali Gaffar Okkan hakkında, Ali Gaffar Okkan doğum yeri, Ali Gaffar Okkan fotoğraf, Ali Gaffar Okkan video, Ali Gaffar Okkan resim, Ali Gaffar Okkan kimdir?, Ali Gaffar Okkan kaç yaşında?, Ali Gaffar Okkan kaç yaşında öldü? Ali Gaffar Okkan nereli, Ali Gaffar Okkan memleketi Ali Gaffar Okkan ne zaman ve neden öldü? Ali Gaffar Okkan Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Ali Gaffar Okkan
Google'de ara: Ali Gaffar Okkan