Aydın Babaoğlu

Ölüm Nedeni: kanser
Öleli tam: 13 yıl, 10 ay, 3 gün olmuş.
Öldügünde: 54 yaşındaydı.

Aydın Babaoğlu (d. 10 Mayıs 1953 – ö. Zonguldak, 31 Mart 2009), Türk oyuncudur.

Keloğlan’ın yoldaşı, can arkadaşı, adamı olarak Bicirik rolüyle tanınıp, sevildi. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler adlı film ile oyunculuğa başladı ve yan rollerde oynadığı sadece dokuz film çevirdi. Bu filmlerde kendisinin seslendirmesini Timuçin Caymaz ve Erol Günaydın gerçekleştirdi. 1984 yılında ufak bir rolde yer aldığı Duvardaki Kan adlı dizi ile ekranlarda görülüp oyunculuğu bırakmış, daha sonra Erdemir Demir Çelik A.Ş. fabrikasında bir süre çalışıp emekli olmuştur. Annesinin ölümünden sonra Zonguldak’taki yeğeninin yanına yerleşmiştir. Burada emekli maaşı ve gayrimenkul gelirleri ile refah içinde yaşamını sürdürdü. 31 Mart 2009’da kanser nedeniyle Zonguldak’ta vefat etmiş, burada defnedilmiştir.

Filmografisi

1986 Duvardaki Kan – Kabadayı
1984 Halk Düşmanı
1976 Ben Bir Garip Keloğlanım – Bicirik
1974 Atını Seven Kovboy – Joe Dalton
1972 Keloğlan ile Can Kız – Bicirik
1971 Keloğlan Aramızda – Bicirik
1971 Keloğlan – Bicirik
1971 Bicirik İş Başında – Bicirik
1970 Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler – Keloğlan

Aydın Babaoğlu için yapılan aramalar

Aydın Babaoğlu, Aydın Babaoğlu biyografi, Aydın Babaoğlu hayatı, Aydın Babaoğlu özgeçmişi, Aydın Babaoğlu hakkında, Aydın Babaoğlu doğum yeri, Aydın Babaoğlu fotoğraf, Aydın Babaoğlu video, Aydın Babaoğlu resim, Aydın Babaoğlu kimdir?, Aydın Babaoğlu kaç yaşında?, Aydın Babaoğlu kaç yaşında öldü? Aydın Babaoğlu nereli, Aydın Babaoğlu memleketi Aydın Babaoğlu ne zaman ve neden öldü? Aydın Babaoğlu Ölüm nedeni?

Twitter'de ara: Aydın Babaoğlu
Google'de ara: Aydın Babaoğlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir