Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız  #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti….. Unutmadık | Unutmayacağız | Hep Hatırlayacağız #unutmayacağız | Kimler Geldi Kimler Geçti…..

25-Nov-2017
Toplam: 1848 biyografi

Mahmut Moralı

Kategori Sinema Tiyatro
Dogum Tarihi 00.00.1902
Ölüm Tarihi 04.09.1965
Öleli tam 21 gün 2 ay 52 yil Olmus :(
Görüntülenme: 1.220
Paylaş

Biyografisi


Doğum tarihi: 1902
Doğum yeri: Bursa
Eğitimi: Bursa Sanayi Mektebi
Ölüm Tarihi: 04.09.1965
Ölüm Yeri: İstanbul

Mahmut Boralı, (d. 1902, Bursa – ö. 4 Eylül 1965), İstanbul), Tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Mahmut Moralı, bir dönem aynı kurumda genel sanat yönetmenliği de yapmıştır. 1928 yılından itibaren sinema filmlerinde de rol alan Moralı, aynı zamanda hem seslendirme sanatçısı, hem de seslendirme yönetmenidir. Kemal Film, Lale Film ve Sümer Film gibi kuruluşların seslendirme yönetmenliği yapan sanatçının adı İstanbul’da bir sokağa verilmiştir. http://unutmayacagiz.com/

Filmografisi [değiştir]
Bana Gönül Bağlama – 1958
Baba Katili – 1949
Harmankaya – 1948
Kızılırmak-Karakoyun – 1946
Yayla Kartalı – 1945
Tosun Paşa – 1939http://unutmayacagiz.com/
Bir Kavuk Devrildi – 1939
Aynaroz Kadısı – 1938
Aysel Bataklı Damın Kızı – 1935
Aysel Bataklı Damın Kızı – 1934
Milyon Avcıları – 1934
Söz Bir Allah Bir – 1933
Leblebici Horhor Ağa – 1933
Cici Berber – 1933
Bir Millet Uyanıyor – 1932
Bir Sigara Yüzünden – 1928

http://www.sinematurk.com/kisi/1694/Mahmut%20Moral%C4%B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mahmut_Moral%C4%B1

Yorum

Yorum

Kategori:Sinema Tiyatro
Yorum (0)
Etiketler: , , , , , , |

<< Yeni Biyografi | Eski Biyografi >>
Benzer Biyografiler
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Görüntülenme: Tarık Şimşek= 119837, Boran Kaya= 111691, Mimar Sinan= 110283, Taner Şener= 19352, Tarık Gürcan= 17303, Latife Saruhan= 16388, Ünal Gürel= 15975, Sevim Şengül= 15873, Ali Şen= 15407, Aydın Babaoğlu= 15379, Derya Arbaş= 15355, Cumhuriyet’in altın kadınları= 14967, Tarihdeki Kırkpınar başpehlivanları= 14662, Kazım Kartal= 14535, Mehmet İbrahim Kurt= 14526,

@Genel, Akademisyen, Devlet Siyaset, Edebiyat Tarih Sanat, İş adamı, Müzik, Olaylar, Sinema Tiyatro, Spor, Yazılı ve Görsel Basın,

Bu ay neler olmuş |iletişim | Biyografi öner | Bağış >>